16/01/22 - 17:23h

Porodica Đoković: Razočarani smo odlukom Federalnog suda

 

Nakon odluke Federalnog suda Australije da Novak Đoković bude deportovan iz ove zemlje, njegova porodica izdala je saopštenje.


Novak Djokovic

Novak je nekoliko sati nakon odluke suda otputovao za Dubai odakle će leteti za Beograd.

I sam Đoković dao je kratku izjavu u kojoj je rekao da je razočaran, ali da poštuje odluku suda, a sada je oglasila i njegova porodica.

– Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju.

Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali.

I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti. Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio – da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi “javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je doneta.

Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo da uradimo svi, pre svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer plej koji je ovde u potpunosti izostao.
Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio.

Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek.

Porodica Đoković.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Rade January 16, 2022 Odgovori

Neznam zasto samo o njima pisete kome srbi u je ovaj slucaj u redu

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.