13/04/15 - 15:29h

Poraz Troickog i Tomića u prvom kolu dubla! (ATP Monte Karlo)

 

Srpski teniser Viktor Troicki i njegov dubl partner Australijanac Bernard Tomić poraženi su u prvom kolu Masters turnira u konkurenciji dublova. Nemačka kombinacija Filip Kolšrajber/Florijan Majer bila je bolja sa 2:0, po setovima 7:6(7), 6:0 posle 70. minuta igre.

V. Troicki/B. Tomić60
F. Kolšrajber/F. Majer76

Troick i Tomic

Troick i Tomic

Nemci su uspeli da zabeleže stoprocentan učinak kada su u pitanju brejk lopte, imali su 3/3, dok su Troicki i Tomić bili jednom u situaciji da ugroze servis rivalima, ali nisu realizovali ukazanu brejk šansu.

Oba dubl para su u prvom setu bila izuzetno sigurna na vlastiti servis, nisu dopustila ni priliku za brejk, pa je odluka pala u taj-brejku. Srpsko/australijski par je imao vođstvo od 4:2 u odlučujućem gemu, ali su Kolšrajber i Majer preokrenuli rezultat i rešili taj deo igre u svoju korist sa tesnih 9:7.

Gubitak prvog seta uticao je na samopouzdanje kod Troickog i Tomića, servis je postao mnogo ranjiviji, što su Nemci koristili u svakoj prilici da ugroze servis protivnika i stignu do brejka. Uspeli su u toj nameri čak tri puta, pa su stavili tačku na ovaj meč osvojivši drugi period sa nulom – 6:0.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, Bernard Tomić, Dubl igrač, Filip Kolšrajber, Masters, Masters u Monte Karlu, Prvo kolo, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.