27/02/12 - 19:15h

Polovičan učinak braće Đoković na startu turnira u Dubaiju

 

Novak je očekivano lako stigao do drugog kola turnira u Dubaiju, dok je njegov brat nažalost završio takmičenje već u prvom kolu. Novak je u dva seta pobedio Štebea, dok je Marko u isto toliko setova bio poražen.

N. Đoković66
S. Štebe42


Novak Đoković je u ovoj meč ušao kao apsolutni favorit i za nepunih 90 minuta izvojevao pobedu nad Štebeom. Na startu prvog seta, naš teniser je napravio brejk i tu prednost čuvao do kraja istog- 6:4.

Novak Djoković. Getty Images.

Novak Đoković

U drugom setu je još bolje zaigrao i to se odrazilo na rezultat. Štebe više nije mogao tako dobro da parira Novaku kao u prvom setu, a to je svetski broj jedan maksimalno koristio i ubedljivo rešio drugi set u svoju korist, a samim tim i meč- 6:2. Novakov protivnik u drugom kolu biće pobednik duela Stahovski- Avadi, naravno veće šanse za prolazak dajemo Stahovskom.

Marko Đoković nije uspeo da se plasira u drugo kolo ovog turnira. Nadali smo se da, pošto će za protivnika imati igrača iz kvalifikacija, će pobediti u prvom kolu, ali kada je bilo poznato ime njegovog protivnika, Andrej Golubjev, znali smo da ga čeka težak zadatak.

M. Đoković32
A. Golubjev66

Tako je i bilo. Marko Đoković nije uspeo da pronađe pravu igru za Kazahstanca, koji takodje nije igrao ubedljivo, ali izgleda dovoljno dobro da trijumfuje u ovom duelu. Naš teniser je uspeo da u dva seta osvoji 5 gema, ali se nadamo da će nakon duge pauze zbog povrede šake uskoro pružiti bolje partije- 6:3, 6:2.

Marko Đoković

Sutra će na teren izaći i treći srpski predstavnik na ovom turniru- Janko Tipsarević. On za protivnika u prvom kolu ima rusa Igora Kunjicnija i apsolutni je favorit u ovom meču što će nadamo se sutra i potvrditi.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Dubaiju, Janko Tipsarevic, Marko Djoković, Novak Djoković, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.