29/08/15 - 20:23h

Pokretni krov biće spreman za US Open 2016

 

Srećnici koji ove godine budu imali prilike da uživo posmatraju mečeve na US Openu sigurno će biti iznenađeni prizorom koji budu zatekli na glavnom stadionu kompleksa na Flešing Medouzu. Već na prvi pogled biće im jasno koje je to najveće iznenađenje na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država. Konstrukcija krova na stadionu Artur Eš teška impozantnih 6.000 tona u potpunosti će promeniti ne samo izgled stadiona, već i panoramu Bili Džin King nacionalnog teniskog kompleksa na kome se igra ovaj prestižni turnir. Po uzoru na slične teniske stadione u svetu i džinovski Artur Eš dobiće pokretni krov koji će omogućiti nesmetano odigravanje mečeva tokom svih vremenskih prilika.

Izgled budućeg kompleksa na kome će se igrati US Open

Izgled budućeg kompleksa na kome će se igrati US Open

Pošto radovi neće biti završeni do početka ovogodišnjeg turnira, verovatno će baš ovaj US Open ostati zabeležen kao turnir gde su se glavni mečevi igrali na terenu koji podseća na jedno veliko gradilište. Prema planu izvođača radova cilj je da pokretni krov bude pušten u funkciju za sledeći US Open, dok bi radovi na finalizaciji ovog kapitalnog projekta trebalo da budu nastavljeni tik po završetku ovogodišnjeg nadmetanja.

Stadion Artur Eš kao veliko gradilište

Stadion Artur Eš kao veliko gradilište

Izgradnja pokretnog krova deo je plana transformacije US Open kompleksa u još veći i moderiniji teniski dom. Plan rekonstrukcije čitavog kompleksa započet je prošle godine predstavljanjem novih manjih terena, a nastaviće se izgradnjom novog Grend stenda, koji će primati 8.000 gledalaca, dok će se kompleks na Flešing Medouzu u završnoj fazi moći pohvaliti kompletno novim Luis Armstrong stadionom 2018. godine. Procenjena vednost svih radova kreće se oko 550 miliona dolara.

Watch the Ashe roof coming together

Izgradnjom novog krova Artur Eš će dobiti i najsavremenije velike ekrane, kao i unapređeno LED osvetljenje i audio sisteme, a pridružiće se i centralnom terenu na Sveengleskom klubu koji je pokretni krov dobio 2009. godine. Podsećanja radi, Artur Eš je najveći teniski stadion sa kapacitetom od 22.547 sedećih mesta.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   US Open, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.