27/11/14 - 17:15h

Počinje Međunarodna teniska Premijer liga!

 

Od 28. novembra do 13. decembra biće održan pravi teniski spektakl u Aziji – prvo izdanje Međunarodne teniske Premijer lige! Prvi turnir igra se u Manili od 28. do 30. novembra, zatim se od 2. do 4. decembra ide do Singapura, a od 6. do 8. decembra su mečevi u Indiji, da bi se zavesa spustila u Dubaiju od 11. do 13. decembra. Od tenisera iz Srbije učestvuju Novak Đoković, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.

Ana i Novak

Međunardona teniska Premijer liga je ustvari teniska egzibicija, u kojoj se neće primenjivati uobičajena pravila ove igre. Postoje četiri tima, nazvana po gradovima koji će biti domaćini, dakle Manila Meveriks, Singapur Slemers, Mikromaks Indijan Ejsiz i UAE Rojals.

Kada se timovi budu sastali, igraće se ukupno pet setova. Jedan u muškom singlu, jedan u muškom dublu, jedan u ženskom singlu, jedan u ženskom dublu i jedan u mešovitom dublu. Pobednik je onaj tim koji sakupi tri pobede. Pri rezultatu 5:5 odmah će se igrati taj-brejk, dok u običnim gemovima nema igre “na prednost”, već posle izjednačenja gem osvaja onaj ko osvoji prvi sledeći poen. Ovo takmičenje ne donosi poene za WTA i ATP liste, već služi za zabavu navijača, dok će igrači i pored zabave nešto zaraditi jer pobednik turnira osvaja milion dolara.

Da je ovo veliki događaj i da garantuje popularnost vidimo iz spiska učesnika, a on je zaista impozantan. Učesniici bi trebalo da budu Novak Đoković, Pit Sampras, Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Rodžer Federer, Lejton Hjuit, Eženi Bušar, Karolina Voznjacki, Serena Vilijams, Marija Šarapova, Karlos Moja, Gael Monfis, Patrik Rafter, Andre Agasi, Goran Ivanišević i mnogi drugi.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.