30/04/14 - 08:53h

Pobedniku Vimbldona 1,76 miliona funti

 

Za sve one koji ove godine učestvuju na prestižnom Vimbldonu stižu lepe vesti. Naime, organizatori najpoznatijeg turnira na travi doneli su odluku da uvećaju nagradni fond, što će posebno obradovati igrače koji izgube u jednoj od prva tri kola. Za njih su organizatori pripremili uvećanje nagrade od 100% u odnosu na prošlogodišnje izdanje ovog prestižnog turnira.

Vimbldon nagradni fond 1

U ukupnoj sumi, fond je uvećan za nešto preko 10% i iznosiće 25 miliona funti. Oni koji pokleknu na prvoj stepenici, tj. ispadnu u prvom kolu, moći će da računaju na 27.000 funti, što je osetno više u odnosu na prošlogodišnih 11.500 funti.

Izvršni direktor turnira Ričard Luis rekao je da ti igrači “ne zarađuju velike sume novca s obzirom da su sportisti svetske klase”. Predsednik Sveengleskog teniskog kluba Filip Bruk dodao je da su ti igrači na “veoma dugom i skupom putu i da su osetili potrebu pre dve, tri godine da urade više kako bi pomogli tim igračima”.

Ovogodišnji pobednici na vimbldonskoj travi dobiće ček na 1,76 miliona funti, što je 10% više u odnosu na čekove koji su dobili Endi Marej i Marion Bartoli 2013. godine.

Vimbldon nagradni fond 2

Sve ovo znači da će igrači iz top 100 moći da računaju na godišnji prihod od 100.000 funti samo time što će se pojaviti na sva četiri gren slema.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP nagrade, Endi Rodik, Marion Bartoli, Teniseri, Teniserke, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.