02/02/14 - 15:28h

Pobeda Lajovića, prvi bod za Srbiju

 

U četvrtom duelu meča Srbija – Švajcarska, Srbija je osvojila prvi bod. Dušan Lajović je savladao Mihaela Lamera sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4 i tako doneo svojoj reprezentaciji prvu pobedu ovog vikenda, pa je rezultat sada 3:1.

Dusan Lajovic

Dusan Lajovic

Jedan brejk bio je dovoljan našem teniseru za osvajanje prvog seta. Uspevala su oba rivala da čuvaju svoj servis do finiša prvog dela igre. Lajović je brejknuo u osmom gemu, poveo sa 5:3 i rutinski osvojio sledeći gem, za 6:3 i 1:0 u setovima.

Kretanje rezultata u drugom setu je bilo identično kao u prvom, s tim što je Švajcarac vodio glavnu reč. Lajović je vršio mnogo veći pritisak na protivnički servis, a svoj je osvajao bez puno muke. Ipak, Srbin nije iskoristio svoje prilike, a Lamer je to kaznio. Kako to obično biva, iskoristio je prvu svoju brejk loptu u setu i poveo sa 5:3, a kasnije je taj brejk materijalizovai i izjednačio, dobivši drugi set istim rezultatom kojim je izgubio prvi.

Lamer je prvi brejknuo u trećem setu, poveo sa 2:1, ali je Lajović odmah uzvratio ribrejkom. Ipak, Švajcarac se potrudio da publika u Spensu vidi i treći brejk za redom, pri tom ga potvrdivši u sledećem servis gemu, bilo je 4:2. Lajović je ipak smogao snage za povratak, osvaja četiri gema za redom i dolazi do trijumfa, posle velike borbe.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Dušan Lajović, Srbija - Švajcarska, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.