26/11/16 - 20:06h

Plava šljaka ponovo u Madridu?

 


Direktor Masters turnira u Madridu, Jan Cirjak, rekao je da se nada kako će se na tom takmičenju ponovo igrati na plavoj šljaci.


zimbio.com

zimbio.com


Madridski Masters je 2012. igran na plavoj šljaci, ali je taj eksperiment prošao neuspešno pošto se veliki broj vrhunskih tenisera žalio na vrlo loše uslove (pre svega klizanje). Tada su najveći favoriti, Đoković i Nadal, brzo zavrpili takmičenje, i najavili da se neće vraćati na turnir ukoliko se plava šljaka zadrži na terenu.

Međutim, direktor turnira Jan Cirjak nedavno je rekao da mnogi žele da se ponovo igra na toj podlozi.

Svima se šljaka dopadala pre turnira, loptica se mnogo bolje videla, a jedini problem je bio što su se igrači previše klizali. Ipak, ni u jednom trenutku nisu se žalili na boju, i TV i igrači bili su saglasni u tome da se lopta bolje vidi. Nadamo se da ćemo ponovo imati plavu šljaku, svi to žele – rekao je slavni Rumun, i napomenuo da ima oslične odnose sa gradonačelnikom Madrida.

Dobio sam nekoliko ponuda, ali turnir će ostati ovde makar do 2012. godine, želimo da potpišemo ugovor što pre. Da sam ja teniski bog, napravio bih mnogo veću loptu koja bi usporila igru i smanjio bih setove da se igraju na četiri dobijena gema.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Madridu, Vesti


Komentari