28/11/14 - 11:29h

PL: Ana lako sa Huntuhovom, njen Mikromaks Indijan Ejsi pobednik prvog meča!

 

Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je Danijelu Hantuhovu u svom prvom meču u Međunarodnoj teniskoj Premijer ligi! Srpkinja je u meču koji se igra na jedan osvojen set savladala Slovakinju sa maksimalnih 6:0 i ovom pobedom povećala prednost svog tima, Mikromaks Indijan Ejsi, da bi u poslednjem susretu Gael Monfis savladao Lejtona Hjuita za konačnih 26:16 za njihov tim, u odnosu na Singapur Slemerse.

Ana Ivanovic

Ana Ivanović je u ovom egzibicijonom meču bila zaista dominantna, odigrala par sjajnih poena i za svega 17 minuta uspela da osvoji šest gemova za konačnu pobedu.

Mečevi u Međunarodnoj Premijer ligi počeli su jutros, a u timu Ane Ivanović igraju još Gael Monfis, Sanja Mirza, Rohan Bopana, Fabris Santoro, dok su njihovi rivali pored Danijele Hantuhove i Bruno Soareš, Lejton Hjuit, Tomaš Berdih, Patrik Rafter i Nik Kirgios.

Rezultat posle meča Ivanović – Hantuhova bio je 20:15 za Mirkomanse, da bi poslednjim susretom završen bio prvi susret, a Monffis je pobedom nad Hjuitom 6:1, postavio konačnih 26:16.

Međunardona teniska Premijer liga je ustvari teniska egzibicija, u kojoj se neće primenjivati uobičajena pravila ove igre. Postoje četiri tima, nazvana po gradovima koji će biti domaćini, dakle Manila Meveriks, Singapur Slemers, Mikromaks Indijan Ejsiz i UAE Rojals.

Kada se timovi budu sastali, igraće se ukupno pet setova. Jedan u muškom singlu, jedan u muškom dublu, jedan u ženskom singlu, jedan u ženskom dublu i jedan u mešovitom dublu. Pobednik je onaj tim koji sakupi tri pobede. Pri rezultatu 5:5 odmah će se igrati taj-brejk, dok u običnim gemovima nema igre “na prednost”, već posle izjednačenja gem osvaja onaj ko osvoji prvi sledeći poen. Ovo takmičenje ne donosi poene za WTA i ATP liste, već služi za zabavu navijača, dok će igrači i pored zabave nešto zaraditi jer pobednik turnira osvaja milion dolara.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.