17/07/19 - 12:56h

Pilić: Teško pitanje, ali Rodžer igra najlepši, a Novak najbolji tenis

 


Hrvatski stručnjak i nekada član Dejvis kup tima Srbije, Nikola Pilić našao se u nizu upitanih da prokomentariše učesnike finala Vimbldona.


Nikola Pilic

U intervjuu za hrvatski portal index.hr Pilić je rekao da je bio oduševljen finalom trećeg Grend slem turnira sezone i da mu je žao što je neko morao otići poražen.

Veličanstveno… Ako je neki meč trebalo da ima dva pobednika, onda bi to bio ovaj. Oni igraju možda najbolji tenis na svetu. Nagledao sam se mečeva, ovaj je možda najbolji“, kaže Nikola Pilić.

Videli smo da na terenu nije bilo lako ni Đokoviću ni Federeru, ali i Pilić se “našao” u teško situaciji – za koga navijati?! Novak je bio njegov igrač, samim tim i favorit u finalu, ali i Federer je neko ko zavređuje poštovanje Pilića, ali upitan da oceni igru finalista, i to ko je bolji igrač sa stručne strane, rekao je:

Ako bih morao da zamerim nešto, Novak je slabo servirao, ali je bio fantastičan sa osnovne linije. Čini mi se da Federer nikada u životu nije imao tako dobar bekhend. Čovek ima 20 grend slemova, najviše sedmica je bio na broju jedan, najviše finala, više titula od konkurenata, a sve to s 37 godina. To je neverovatno.
S druge strane, kad igra tenis u svojoj šestoj brzini, Đoković je najbolji igrač na svetu. Kad pogledate njegov međusobni skor sa Nadalom i Federerom, u plusu je s obojicom što je impresivno. Izjednači li se s Federerom po broju titula, onda bismo mogli da govorimo da je najveći u istoriji. Novak ima pet godina manje i ako bude zdrav, mislim da može prestići Rodžera, ali moraćemo za to da pričekamo. Ne bih nekim komentarom želeo da povredim nijednog iz velike trojke.

Ipak, na insistiranje sagovornika, na kraju je pojasnio kako vidi igru Federera i Đokovića.

Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gde hoće. To svi znaju. Evo, ako baš insistirate, Rodžer igra najlepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći, zaključio je Pilić.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.