15/02/19 - 10:25h

Pike: Dokazaćemo kritičarima da greše

 

Fudbaler Žerar Pike prisustvovao je žrebu za Dejvis kup finale, a tom prilikom odgovorio je na kritike upućene novom formatu ovog takmičenja.


Pike

Od ove godine Dejvis kup se igra po novom formatu, a promene je predložila Kosmos grupa na čelu sa Žerarom, zbog čega kritičati ovaj kup nazivaju “Pike kup”.

– Mislim da ljudi koji koriste ovaj naziv ne shvataju kakve su promene takmičenja napravljene i zašto ovo radimo. Dokazaćemo im da su pogrešili. Jasno je da neću ja organizovati takmičenje i da neću menjati nijedno tenisko pravilo. Ono što pokušavamo da učinimo je da pomognemo Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) da kreira što bolji događaj. – rekao je fudbaler.

On je dodao i da razmišlja o promeni formata Fed kupa, kao i to da je u budućnosti moguće formiranje kombinovanog takmičenja za žene i muškarce.

S obzirom da se jedan deo igrača ne slaže sa reformata, još uvek se ne zna ko će učestovati u finalu Dejvis kupa koje se od 18. do 24. novembra igra u Madridu.

U četvrtak je objavljen žreb za Madrid, a Srbija se nalazi u grupi A sa Francuskom i Japanom. Kompletan žreb pogledajte OVDE.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.