28/04/15 - 16:01h

Peneta eliminisala Bojanu sa turnira Maroku

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu WTA turnira u Marakešu! Bolja od naše teniserke bila je Italijanka Flavija Peneta rezukltatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3, nakon jednog sata i 10 minuta tenisa. Naredna protivnica Flavije Penete će biti Nemica, Laura Zigmund.

B. Jovanovski23
F. Peneta66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Tokom čitavog duela teniserka iz Italije je bila bolja i uvek je “za brejk” bila ispred naše teniserke. Peneta je bolje i servirala, te se zasluženo plasirala u naredno kolo takmičenja u Maroku.

Duel je počeo razmenom brejkova, a u tri odigrana gema bilo je isto toliko oduzetih servisa. Sve je počelo brejkom Flavije Penete, Bojana je uspela da uzvrati u narednom gemu, ali onda kao da je samo teniserka iz Italije bila na terenu. Flavija je napravila ribrejk, a onda nastavila da servira dobro. Italijanka je u petom gemu prelomila prvi set, uspela je da u izuzetno dugom gemu iskoristi treću brejk šansu i dođe do nedostižnih 4:1. U nastavku seta teniserke su sačuvale svoje servise, a Peneta je osvojila prvi deo igre rezultatom 6:2.

Drugi set je takođe obilovao brejkovima, te je u prvih pet bilo isto toliko oduzetih servisa, a opet se u toj razmeni brejkova bolje snašla Flavija Peneta. Nakon stečene prednosti od 3:2, Italijanka je bila prva koja je dobro servirala u drugom delu meča i na taj način došla do materijalizacije stečene prednosti – 4:2. U daljem toku seta Srpkinja nije uspela da se vrati u meč, a u devetom gemu je dozvolila protivnici novi brejk, čime je Flavija postavila konačnih 6:3 u drugom setu.

Naredna protivnica Flavije Penete biće Nemica, Laura Zigmund.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.