20/09/15 - 17:03h

Pehar za Vikmajer u Tokiju!

 

Belgijska teniserka Janina Vikmajer osvojila je titulu na WTA turniru u Tokiju. Belgijanka je u velikom finalu nadigrala Poljakinju Magdu Linet posle preokreta sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3 posle dva sata i 10. minuta igre.

J. Vikmajer466
M. Linet633

Vikmajer

23-godišnja poljska teniserka imala je vođstvo od 6:4, 2:0, ali je Belgijanka u nastavku uzela 12 od 16 gemova i tako prigrlila pobednički pehar sa nekog WTA turnira još od 2010. godine.

Vikmajer je u prvom setu napravila previše neiznuđenih grešaka, što je koštalo gubitka tog dela igre, ali je u nastavku promenila taktiku, pokušavajući da loptu drži u igri i da tera protivnicu na što više trčanja. Takva strategija je donela rezultat nekada 12. teniserki planete, koja sada zauzima tek 86. poziciju.

Ovo je ukupno četvrta titula za Belgijanku posle pet godina, prethodno je bila najbolja u Oeirasu i Lincu 2009. godine, a slavila je i na turniru u Oklendu godinu dana kasnije.

Uprkos porazu u u finalu turnira u Japanu, Magda Linet ima razloga za zadovoljstvo, pošto je igrala svoje prvo WTA finale u karijeri, a na tom putu je eliminisala i neke mnogo bolje rangirane teniserke, poput Zarine Dijas i Kristine Mekejl.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.