15/11/15 - 12:20h

Pat Keš: Mislim da je Rafa u pravu, malo je nefer da se igra samo u dvorani

 


Nekadašnji australijski teniser i četvrti igrač planete, Pat Keš, rekao je da je saglasan sa Rafaelom Nadalom da Završni Masters turnir treba da se igra na različitim podlogama. “Mislim da je Rafa u pravu, malo je nefer da se igra samo u dvorani”, istakao je Australijanac.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Pat Keš je u svojoj karijeri uspeo da osvoji jedan Gren slem trofej i to Vimbldon 1987. godine, igrao je u dva navrata i finale Australijan opena, 1987. i 1988. godine, a najbolji plasman na ATP listi bila mu je četvrta pozicija. Australijanac je u karijeri osvojio šest trofeja.

Povodom sve učestalijih priča Rafaela Nadala da nije fer da se poslednji turnir u godini igra u dvorani i na tvrdoj podlozi, bivši teniser iz Australije se saglasio sa tim i potvrdio da Špancu igranje u dvorani najmanje odgovara.

“Mislim da je Masters veliki događaj i da bi trebalo da se menja lokacija kako bi ga svi videli. Ipak, u Londonu je ogroman uspeh, pa ako nije pokvareno, zašto popravljati? Sa druge strane, mislim da je Rafa u pravu, malo je nefer da se igra samo u dvorani – to je očito njegova najslabija podloga, čak bi mu bilo lakše i da je beton na otvorenom“, rekao je Keš.

Osvrnuo se Pat i rekao svoje mišljenje o tome koliko u nastavku karijere može Rafael, ali i Novak, Endi i Rodžer.

“Ove sezone imao je mnogo problema sa konzistentnošću. On ima izuzetno brz zamah pri udarcima, tako da ako samo malo pogreši, lopta ode daleko u aut. Biću iznenađen ako se vrati i osvoji dva Gren slema u jednoj sezoni, ali može da uzme jedan i da bude u vrhu. Bliži se kraju karijere i mislim da u njegovom telu nema još mnogo godina, ali nemaju ih ni Marej, Đoković i Federer. Rodžer je drugačija zverka, njega ne smatram ’normalnim’, ali mislim da Rafino i Endijevo telo neće trajati koliko Rodžerovo“, zaključio je Australijanac.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Londonu, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.