01/05/22 - 10:40h

Ozbiljan turnir. Ozbiljna i prilika.

 

Izgubljeni šampion ne traži svoj stari put. On traži način da izgradi novi.


Novak Djokovic

Zemlja koja ima najstariji restoran na svetu, star 297 godina, zemlja koja ima egipatski hram i deo Berlinskog zida, država koja ima najsunčaniji evropski grad sa čak 250 sunčanih dana u godini, ove nedelje ugostiće još jedan događaj istorijske vrednosti. U svetu ih je 9, smatraju se najprestižnijim, a samo ih je jedan čovek osvojio sve. Ne, to nije Rafael Nadal.

Imajući u vidu rang turnira, očekuje se da će svi najbolji teniseri iz vrha da dođu. Tako će i petostruki šampion ovog Masters turnira, koji postoji tek od 2002. godine, učestvovati nakon oporavka od povrede. Prošle godine 8. na svetu, a sada 41. još uvek nije spreman da započne igru, Švajcarac Rodžer Federer propustiće ovaj turnir. Već smo otpisali jedno veliko ime, ali će na ovom Mastersu svakako biti veoma dobrih igrača. Prošlogodišnji pobednik koji dolazi iz Nemačke, ujedno i dvostruki šampion ovog turnira, Aleksandar Zverev, pokušaće da prvi put u karijeri odbrani neku titulu. Grend Slem šampion, dvostruki finalista ovog turnira, specijalista za šljaku, Austrijanac Dominik Tim, možda baš ovde pronađe svoju pravu formu. Kroz najduži putni tunel na svetu dugačak 24,5km, iz zemlje Norveške, dolazi još jedan specijalista za šljaku, Kasper Rud. U karijeri ima sedam titula, od toga je šest osvojio na šljaci i predstavljaće ozbiljnog igrača za osvajanje trofeja. Sad smo već i zaboravili da Federer neće doći. Zatim, iz hladnih krajeva, ne tako davni gost u našoj zemlji, šampion Srbija Opena, iz Rusije, dolazi Andrej Rubljov.

Kakav će ovo turnir da bude. Ali tu još uvek nije kraj. Pojavio se mladić šampionskog karaktera. Kao najveća senzacija, trenutno najmlađi teniser u najboljih 10, veliki potencijal, biće i domaćin ovde, Španac Karlos Alkaraz. Međutim, još jedan teniser imaće priliku da zaigra ovde. Pod znakom pitanja za čitavu sezonu, najveća pretnja zapadnih zemalja, ali ne i evropskih, trostruki šampion Mastersa u Madridu, prvi teniser na planeti celih 7 godina, Novak Đoković, po mišljenju drugih, tražiće svoj stari put kojim je koračao do pre samo godinu dana. Ali ne dolazi Novak da traži stari put, već dolazi u Madrid da izgradi novi.

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je jedini teniser koji je uspeo da osvoji sve turnire iz Masters kategorije. 9/9.
  • Takođe je i jedini koji je to uspeo da uradi čak dva puta.

Beograd mu je sigurno dao vetar u leđa. Sigurno je uspeo da postavi temelj.

Ozbiljan turnir je pred nama. Ozbiljna prilika je pred njim. 20. održavanje Masters turnira u Madridu, jedna legenda i jedan mladi potencijal, uveličaće ovaj događaj vrednosti istorijske.

Uživajte!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Karlos Alkaraz, Masters, Masters u Madridu, Novak Djoković, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.