05/09/15 - 12:07h

Ovo su tereni gde su počeli Novak, Endi, Rodžer

 


Davno pre nego što su postali slavni, i oni su bili samo deca koja se po prvi put susreću sa reketom i teniskom loptom. Danas, kada su uzori milionima mladih širom sveta, najbolji svetski teniseri često pričaju o njihovim teniskim počecima i o tome koliko je važno bti istrajan i strpljiv kada je teniska karijera u pitanju. Ali veoma retko ćete videti fotografije teniskih terena na kojima su počeli da treniraju ovaj sjajni sport. Stoga, portal TenisUzivo je za vas pripremio foto priče o svakom od tih terena za koje se vezuju velika imena savremenog tenisa.

Novak Đoković

Kopaonik, Srbija

Kopaonik, Srbija

Gotovo da nema ljubitelja tenisa u Srbiji koji ne zna Novakovu životnu priču. Odrastajući kao većina dece u našoj zemlji, Nole nije ni slutio da će jednog dana igrati tenis, a kamoli da će postati najbolji na svetu. Na Kopaoniku, gde je proveo dobar deo svog detinjstva, i danas postoji teniski teren na kome je Novak susreo jednu od njegovoih najvećih ljubavi. Iako u veoma lošem stanju, teniski teren na ovoj planini i dalje je podsetnik početaka najboljeg tenisara sa ovih prostora.

Endi Marej

Danblejn, Škotska

Danblejn, Škotska

Kada je maleni Endi rekao majci da želi da se takmiči na teniskim turnirima sa samo 5 godina, Džudi je sigurno bila u čudu. Ipak, majka, za koju Endi često kaže da mu je najveći oslonac u životu, odlučila se da sama izgradi kompleks teniskih terena u Danblejnu, rodnom mestu porodice Marej, na nekih 50 km od Glazgova.

Rodžer Federer

Bazel, Švajcarska

Bazel, Švajcarska

Jedan od najboljih tenisera svih vremena počeo je sa teniskim treninzima na terenima kluba Old Boys u rodnom Bazelu. Tih dana Federer je ispoljavao dijametralno suprotno ponašanje u odnosu na današnje. Plač zbog poraza, razbijanje reketa bili su sastavni delovi Rodžerove ličnosti. Danas jedan od terena u okviru kluba nosi ime po njemu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Novak Djoković, Rodžer Federer, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.