28/04/16 - 19:12h

Ostrava: Tipsarević ispustio pobedu, Đereu srpski okršaj

 


Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u drugom kolu Čelendžera u Ostravi. Povratnik na teren posle sedam mesevi pauze propustio je veliku priliku da ostvari i drugi trijumf u Češkoj, pa je domaći teniser Marek Mihalička slavio sa 3:6, 7:6, 6:4, posle dva sata i 53 minuta borbe.

J. Tipsarević664
M. Mihalička376

Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic


Posle sedam meseci pauze, Janko se takmičenju vratio pobedom nad Čileancem Podpilnikom, ali je u drugom kolu propustio veliku priliku da se plasira u četvrtfinale Čelendžera u Ostravi. Srpski teniser je servirao za meč pri rezultatu 6:5 u drugom setu, ali su od tog trenutka kola krenula nizbrdo za Janka.

Tipsarević je lako rešio prvi set u svoju korist, a kada je napravio brejk pri rezultatu 5:5 u drugom, delovalo je da neće biti velike drame.

Ipak, Čeh je uspeo da se vrati u ubedljivo dobije taj-brejk rezultatom 7:1.

Mihalička je iskoristio nalet da napravi brejk u ranoj fazi trećeg seta, ali je Tipsarević uspeo da uzvrati i izjednači na 4:4. Međutim, Janko je tada propustio par gem lopti na svoj servis, pretrpeo novi brejk, a protivnik mu ovoga puta nije dozvolio popravni.

U istoj fazi ovog takmičenja sastali su se Peđa Krstin i Laslo Đere. U vrlo uzbudljivom okršaju srpskih tenisera, Đere je slavio sa 7:6, 5:7, 6:4.

U dvoboju punom preokreta, Đere je iskorsitio tek šestu meč čoptu u 10. gemu trećeg seta. Laslo je na startu meča napravio dupli brejk i poveo sa 5:2, ali je Krstin na volđeban način uspeo da se vrati i izjednači na 5:5. Đere ponovo pravi brejk, ali Peđa uzvraća i odvodi meč u taj brej, u kojem je Đere slavio sa 7:2.

I jedan i drugi teniser su imali brejk prednosti tokom drugog seta, koji je na kraju pripao Krstinu. On je bolje započeo i odlučujući deo igre, poveo sa 4:2, ali je Đere sjajno finiširao, osvojivši četiri gema za redom.

Peđa Krstin je ovim porazom propustio priliku da se dokopa najboljeg renkinga karijere (157).

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.