16/12/19 - 21:43h

“Slomio sam se, protesti u Kolumbiji su me emotivno ispraznili”

 

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da se nakon otkazivanja meča u Kolumbiji osetio emotivno ispražnjenim.


Source: Getty Images North America

Na TV stanici ESPN će 17. decembra premijerno biti prikazan dokumentarni film “Rodžer Federer: Dom je svuda” u kome je prikazana turneja koju je ove jeseni Rodžer imao po Južnoj i Severnoj Americi. Jedan od događaja koji će biti prikazani su i neredi u Bogoti koji su izbili u vreme kada je Federer i Saša Zverev trebalo da odigraju meč, ali je zbog bezbednosti on ipak otkazan, iako je publika već bila na stadionu.

Švajcarac se sa terena vratio u svlačionicu i briznuo u plač, a Zverev je prišao da ga zagrli.

– Izašli smo na zagrevanje, ali sve je pomalo izmaklo kontroli. Pitao sam se, je li ovo najbolji scenario? Jer ljudi su morali da se vrate svojim kućama na siguran način i tek tada sam shvatio da ne bi trebalo da igramo, bilo je to previše stresa i pritiska za sve prisutne. Slomio sam se. Nije se dogodilo da se održi taj meč iz snova i osetio sam kako se sve raspada. Kada sam se vratio u svlačionicu osećao sam da sam potpuno emotivno ispražnjen. – rekao je Federer.

Reporter Tom Rinaldi nakratko je prokomentarisao dokumentarac:

– Pre ovog putovanja intervjuisao sam Federera mnogo puta, ali na ovom putovanju, bilo je to u avionu, svlačionicama, hotelskim sobama, u pratnji policijskih motora i to mi je dalo sasvim drugačiju sliku o njemu. Sama njegova slava, rezerve energije koju ima u sebi, povezanost sa navijačima, u posebno ta dobra volja koju manifestuje, bilo je to nešto najbolje čemu sam do sada prisustvovao.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.