08/02/17 - 15:59h

Organizatori dozvolili Šarapovoj učešće na Madrid openu!

 


Tri meseca pre početka Mutua Madrid opena, organizatori turnira su odlučili da omoguće učešće ruskoj teniserki Mariji Šarapovoj.


Twitter


Ruska teniserka Marija Šarapova dobila je pozivnicu od organizatora Mutua Madrid opena za učešće na ovom turniru iz Serije 1000, koji se igra od 5. do 14. maja.

Petostruka osvajačica gredns slem titula, koja je bila sankcionisana zbog korišćenja meldonijuma, vratiće se na teren u aprilu 2017, na turniru u Štutgartu, nakon 15 meseci kazne, a sada je izvesno da će sa “vajld kard” nastupiti i u prestonici Španije.

Dobili smo poziv Šarapove da igra na turniru i posle razmatranja odlučili da ga odobrimo. Mari je jedna od najboljih igračica u poslednjih 15 godina a takođe i šampion na ovom turniru. Ona u Madridu uvek dobro igra i siguran sam da će i sada doći veoma motivisana i spremnaizjavo je direktor Mutua Madrid opena, Manolo Santana.

Marija Šarapova je jedan od šest šampionki u istoriji madridskog turnira. Nakon poraza u finalu 2013. od Serene Vilijams, Ruskinja je naredne godine stigla do trofeja trijumfom nad Simonom Halep (1:6, 6:2, 6:3). Svoje poslednje učešće završila je u polufinalu, gde je eliminisana od Svetlane Kuznjecove.

Poznato je da su ruska teniserka i naš Novak Đoković od ranije u prijateljskim odnosima, pa ne čudi njegova izjava da se nada da će ponovo biti svetski reket broj 1!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marija Šarapova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.