05/01/23 - 17:20h

“Ono što je Alkaraz uradio je impresivno”

 

Novak Đoković govorio je o mladoj generaciji tenisera.


Foto: Getty Images AsiaPac

– Svaka generacija ima velike talente da ponudi. Video sam mnoge talente koji godinama dolaze i izazivaju nas na vrhu. Ono što je uradio Alkaraz je izuzetno impresivno, istorijski za naš sport, tako da zaslužuje pohvalu, nema sumnje. On je već sada broj jedan. To je vrh, nema više penjanja. Osvojio je i Slem, a tako je mlad. Pretpostavljam da ćemo videti mnogo od Alkaraza i Runea u budućnosti. – rekao je on.

Takođe je spomenuo i Feliksa Ože-Alijasima.

– Mislim da igra tenis života u poslednjih pet, šest meseci. Možda zbog Runea i Alkarasa ljudi ne pričaju toliko o Feliksu, jer je malo duže tu, ali svakako zaslužuje da bude u priči. Spomenuli ste Musetija, takođe. Stiče samopouzdanje i napreduje. Imam dobar odnos sa svima njima.

Istakao je da je muški tenis u dobrim rukama.

– Mislim da je to lepo za tenis, pored velikih tenisera, potrebne su nam i dobre ličnosti, likovi, momci koji poznaju igru, poštuju je, nose težinu najboljih igrača na pravi način jer su oni ambasadori našeg sporta. Izgleda da je muški tenis u dobrim rukama. Siguran sam da ćemo Nadal i ja pokušati da im pokvarimo planove malo, ne znam koliko još dugo, ali pokušaćemo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.