24/04/16 - 15:11h

Olgi Danilović dupla kruna u Bugarskoj!

 


Najbolja juniorka Srbije, 15-godišnja Olga Danilović okitila se duplom krunom na ITF turniru G2 kategorije u bugarskom mestu Haskovo.

olga_titula_bugarska
Prvi juniorski reket Srbije salvadala je prvog nosioca ovog turnira, Rumunku Georgiju Kraćun sa 6:0, 6:4. U dubl konkurenciji, u paru sa Britankom Frančeskom Džons, naša mlada zvezda u borbi za trofej savladala je dubl kombinaciju Černišova/Jemeljanenka (UKR,BLR) sa 7:6(4), 6:0.

Olga Danilović je od teniskih stručnjaka već proglašena za jednu od najperspektivnijih mladih igračica u svetu. I ona već pokazuje da prognoze nisu preterivanja. Nema sumnje, pravi teniski dijamant. Naravno, baš kao i svaki dragi kamen pred ovom visokom devojčicom je period brušenja, mukotrpnog i upornog rada i dokazivanja.

Ovu devojčicu krase izuzetne radne navike, nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu. Sve su to uslovi koji vode samo u jednom pravcu – ka vrhu. Olga već godinama žari i pali juniorskom svetskom scenom. Najbolja juniorka Srbije i jedna od najvećih mladih dana svetskog ženskog tenisa, u nedelji u kojoj će debitovati u dresu Fed kup tima Srbije beleži najbolji rang na juniorskoj listi, nalazi se na 43. mestu ITF liste i jedna je od tri najmlađe teniserke među 50. na svetu.

Tenis je zavolela sa šest godina kada su krenuli prvi treninzi i susret sa ovim sportom koji će Olgi postati životni poziv. Rano je počela da osvaja turnire u konkurencijama znazno starijim od nje. Kao mala osvojila je Kup nada u Banjaluci, čuveni Smrikva Bol u Puli i Little Mo u Americi, na Floridi. Igrala je finale Tarba, nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14, osvajala Tennis Europe turnire u konkurencijama do 12, 14, 16. Osvajala je državna prvenstva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Vesti


Komentari: 3

 
Zoran April 24, 2016 Odgovori

Sve cestitke zadupli trofej za dalje napredovanje u karijeri.

 
Jagoda April 24, 2016 Odgovori

Bravo, neka te Bog cuva!

 
ira April 24, 2016 Odgovori

svaka cast.neka ona nastavi kada nole ostari.bog nek je cuva i da joj se snovi osvare

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.