30/05/24 - 21:45h

Olga: Veoma sam ponosna, želela sam revanš

 

Olga Danilović nije krila ponos nakon plasmana u treće kolo Rolan Garosa.


Ona je zabeležila veliku pobedu, pošto je posle preokreta bila bolja od desete teniserke sveta Danijel Kolins kojoj se time osvetila za poraz u Madridu.

– Veoma sam ponosna na to kako sam se borila, kako sam igrala… Moraš da pobediš najbolje ako želiš da budeš najbolja, to mi je bilo u glavi. Znala sam da će biti teško, ali sam znala i da sam u Madridu bila vrlo blizu. Sada je otišlo na moju stranu. Ne znam koliko ljudi shvataju da je teško proći kvalifikacije, to su sve odlične igračice. Svake nedelje mora se igrati na nekom određenom nivou, i biti zdrav. Kad si zdrav, imaš prilike, a kada nisi zdrav, nema ih… Meni je to glavni problem bio, i dalje se nosim sa nekim stvarima, ali dok sam na terenu, borim se do kraja. Nadam se da ću imati punu sezonu i da ću se popeti na WTA listi. Nekada je teže proći kvalifikacije nego proći kolo u glavnom žrebu. – rekla je Olga.

Pre nje, konferenciju je imao Novak Đoković, a ona je kasnije bila upitana o njemu.

– Ne znam jesmo li u našoj zemlji svesni šta imamo. Najveći igrač svih vremena je naš. Šta radi za Srbiju, predstavlja nas na najbolji mogući način – fin je, iskren, skroman… On je broj jedan, nema niko ispred njega, ali i dalje je normalan momak. I jednostavan, van terena, na terenu morate da pitate trenera, ha-ha. Otvoren je za nas mlađe da podeli svoja iskustva, da nam pokaže šta je naučio iz svojih grešaka, da ih mi ne napravimo. Trudim se da cenim svaki trenutak koji provedem s njim.

Pričala je i o povredama.

– Nikada nisam volela da pričam o povredama… Problem sa kolenom je hroničan, ali sam u vremenu van terena naučila vežbe koje mi više odgovaraju, tretmane koji mi odgovaraju. Poznajem bolje tu povredu, postajem prijatelj sa njom. Tipa – ovaj bol je podnošljiv, mogu dalje. Ovaj bol nije podnošljiv, trebalo bi da prestanem. Ne razmišljam o tome u toku mečeva, naučila sam da se sprijateljim s povredom i da je sklonim što više mogu. Jeste hronično, to moje koleno više je dosadilo i bogu i narodu. Nadam se da će biti bolje.

Sa suzama u očima dočekala je kraj meča.

– Imala sam i dalje gorak ukus iz Madrida. Prešla sam preko toga, ali znala sam da sam bila tu, imala sam šanse… Želela sam revanš, to je proradilo, a i pao mi je kamen sa srce posle meč lopte. Prođu ti u mislima svi teški momenti – pre dva meseca sam se mučila s kolenom, a sada sam ovde… Ponosna sam kako sam se izborila sa svime što je nosio ovaj meč – kiša…

Naredna rivalka joj je Hrvatica Dona Vekić.

– Koliko god bila srećna sad, ovo je samo još jedan meč, i to meč za treće kolo. Sve su sad vrhunske igračice, moram da igram na najboljem nivou da bih imala šansu. Kada legnem, sutra je novi dan, kako god, to je najbolja rečenica – nekada te iznervira, ali stvarno je tačna. Sazrela sam ja u nekim stvarima. Da mi se pre ovo desilo, možda bih letela više – mada nikada nisam bila taj tip – i bilo bi mi dosta, ali sada na sve gledam normalnije. Očekujte borbu sa Donom, to uvek mogu da obećam, da ću da se borim, kao što sam i danas na 3:5 u drugom setu. BIla je u top 20 dugo. Mogu da potpišem da ću se boriti. Bilo mi je u glavi „igraj, ne daj“ na 3:5, nisam želela da žalim za nečim.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Olga Danilović, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.