18/09/19 - 19:27h

Olga: Povratila sam samopouzdanje koje mi je bilo narušeno

 


Srpska teniserka Olga Danilović rekla je da se oseća veoma ispunjeno jer je proteklih meseci njena igra bila na nivou koji je priželjkivala.


Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Nakon što je prošle godine u Moskvi osvojila svoj prvi WTA trofej, usledio je pad zbog velikog psihičkog pritiska i nekoliko povreda.

Olga je to uspela da prebrodi, a nedavno je osvojila trofej na čelendž turniru u Švajcarskoj.

– Jako sam srećna. Pre svega jer ponovo ubiram plodove dobrog i napornog rada. Zaista sam mnogo zadovoljna jer jedno vreme nisam imala dobre rezultate, nisam igrala ni lepo ni na nivou koji sam očekivala. Ali, pre nekoliko meseci kao da je, žargonski rečeno, nešto kliknulo. U proteklih nekoliko meseci sam veoma dobro trenirala, konačno sam odigrala jedan turnir kako umem i znam, i trofej je stigao. To me zaista čini ispunjenom. Od momenta kad sam stala na teren osetila sam veliko samoupozdanje koje sam u međuvremenu gradila i to se očigledno isplatilo. – kazala je Olga.

Na pitanje šta se desilo posle osvajanja titule u Moskvi, ona je odgovorila:

– Svi misle da se nešto desilo. Ali jednostavno u Moskvi kao da su se sve kockice poklopile u tom trenutku. Nakon toga, neki detalji su prilično negativno uticali. Pre svega, moj pogrešan odabir turnira na kojima ću igrati, potom nekoliko sitnih povreda, kao i loš žreb nekoliko puta su me koštali poraza. Neuspesi su za posledicu imali narušavanje mog samopouzdanja. Nakupilo se dosta toga. Ne mislim da se nešto tragično desilo, ali za mene je to u tom trenutku bilo strašno, nisam na to gledala kao sad, kao na splet nesrećnih okolnosti.

Olga je napravila promenu u stručnom štabu. Napustila je akademiju Aleksa Koreče i iz Španije se vratila u Beograd. Promenila je i kondicionog trenera i sada sarađuje sa Vladom Radonjićem.

– Otkad smo počeli da radimo zajedno nikad se bolje nisam osećala. To mi zaista mnogo znači i pomaže mi jer mi uliva veliko samopuzdanje na terenu. Vlada Radonjić je veoma strog, ali moram da priznam da sam uz njega mnogo napredovala. Pre svega, u radu sa njim uspela sam da saniram neke povrede koje sam imala i rešim probleme koji su se javili kada sam naglo izrasla. Znatno sam ojačala, osećam se stabilnije i jače i meni je jasno da mogu da izdržim veće napore.

Teniserka ističe koliko voli da igra za reprezentaciju:

– Veoma volim da igram za reprezentaciju. Bio je to slučaj kroz sve mlađe kategorije. U individualnim sportovima kao što je tenis nemate priliku da osetite taj timski duh, da doživite to druženje, zato je za mene kada se u reprezentaciji spojimo na nekoliko dana to najlepše vreme u toku cele sezone. Takođe, nema ničeg lepšeg od igranja za svoju zemlju i biti u prilici da predstavljaš svoju naciju. Upravo iz tih razloga ja ću se oduvek odazivati pozivu da igram Fed kup. To se igra srcem i to mi je zaista najlepši period takmičarske godine.

Ona je rekla da joj je u planu da do kraja godine odigra još nekoliko čelendž, ali i WTA turnira. Kaže da nema prevelike ciljeve, već da samo nastavi u ritmu u kojem je trenutno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Olga Danilović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.