25/07/16 - 21:39h

Olga Danilović: U Moskvi sam igrala za Srbiju!

 


Najbolja srpska juniorka, Olga Danilović, vratila se u Beograd nakon osvajanja pojedničnog juniorskog prvenstva Evrope u Moskvi.

olga_pehar_moskva

15-ogodišnja Olga je trenutno 12. juniorka sveta, a u Rusiji je trijumfovala u konkurenciji do 16. godina. Danilovićeva već ima jedan grend slem trofej – ove godine je trijumfovala na Rolan Garosu u dublu. Titula juniorskog šampiona Evrope je njen najveći dosadašni uspeh u singlu.

– Igrala sam misleći na meč po meč, i tako sam se stepenik po stepenik popela do trofeja. Još sam pod impresijama ovog osvojenog trofeja, naravno to je uspeh prema kome stremim, a taj uspeh mi daje puno samopozdanja tako da ću na sledećim turnirima sigurno igrati još i bolje. Finalni susret je bio veoma zanimljiv, iako rezultat ne kaže tako, bilo je veoma neizvesno jer je protivnica takođe vrhunska mlada igračica. U svakom slučaju posle osvojene gren slem titule u Parizu, ovo mi je najveći uspeh i potvrda da sam na dobrom putu. Ono što me očekuje u budućnosti, a toga sam svesna, to je veliki, veliki rad.

olga_cvece

Olga je najveći deo turnira igrala pod povredom i bolovima.

– Na nekin način ovaj trujumf je tim veći jer sam ceo turnir odigrala povređena i bila na ivici odustajanja, međutim, stegla sam zube i jednostavno što je turnir odmicao nisam više mislila na povredu, cilj mi je bio da Srbiji donesem evropski trofej. Veoma mi je drago što je sve ispalo ovako kako je ispalo, odnosno što sam osvojila tu vrednu i za juniorski tenis veoma prestižnu titulu. U Moskvi sam igrala za Srbiju, nosila nacionalni dres, a to je nešto za mene sveto, zato sam i istrpela sve i došla do cilja. Na žalost, neću moći na put u Češku sa koleginicama, gde će se one boriti na Ekipnom prvenstvu Evrope koje počinje već u sredu, zbog povrede morala sam da odustanem, jer moje rame ne bi izdržalo. Sada ću se odmoriti i lečiti, a onda sledi put u Kanadu, na G1 juniorski turnir, posle kojeg  dolazi novi gren slem, US Open, moj prvi gren slem u Njujorku, gde mi je želja da nastavim sa dobrim partijama, jer iako sam najveće uspehe napravila na šljaci, moja omiljena podloga je upravo beton na kome se igra US Open – zaključila je mlada srpska teniserka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.