16/01/15 - 14:40h

Olga Danilović i Nemanja Šurbanović najbolji do 14. godina, Srbija deseta u Evropi!

 

Šampionka Srbije u konkurenciji teniserki do 14. godina je Olga Danilović, a kod tenisera to je Nemanja Šurbanović.

Olga Danilović

Olga Danilović

Olga Danilović je do titule šampionke u svom uzrastu došla tako što je najpre, u polufinalu bila bolja od Jovane Babić sa 6:3, 6:1, da bi u finalnom meču ubedljivo trijumfovala i protiv Mihaele Đaković, kojoj je prepustila samo tri gema 6:2, 6:1.

Olga se ovom titulom okitila i kada se nadmetala u konkurenciji do 12. godina. Ona je trenutno naša najbolja teniserka u Evropi u konkurenciji teniserki do 14. godina, gde zauzima visoku drugu poziciju.

U muškoj konkurenciji Nemana Šurbanović je bio neprikosnoven. U polufinalu, Nemanja je nadigrao Miloša Vukovića sa 6:4, 3:6, 6:3, da bi u finalu vrlo ubedljivo slavio protiv Vanje Dobrnjca sa 6:2, 6:0.

Lepa vest dolazi iz sedišta Teniske evropske federacije, koja je objavila konačnu rang listu zemalja članica prema uspehu u 2014. godini. Kriterijumi za rangiranje su rezultati ostvareni na profesionalnim turnirima, juniorskim, veteranskim i tenisa za osobe sa invaliditetom.

Srbija se nalazi na sjajnom 10. mestu, u ukupnom plasmanu, u konkurenciji 49. zemalja. U juniorskoj konkurenciji Srbija je na šestoj poziciji, a kada su u pitanju profesionalni turniri, Srbija se nalazi na osmoj poziciji.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Rang Lista, Rezultati, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.