26/03/24 - 13:58h

Oglasio se Marej nakon nove povrede: Nije kraj, vraćam se makar i bez kuka i ligamenata!

 

Velika većina sportista bi na njegovom mestu odavno završilo karijeru.


Bradley Kanaris/Getty Images

Herojski je podvig što se Endi Marej vratio tenisu nakon ugradnje veštačkog kuka. Jasno, nije više među najboljima na svetu ali je uspeo da se vrati i drži među pedesetak najboljih na ATP rang listi (trenutno 62.).

Britanac je doživeo novi peh u finišu meča 3. kola Majamija protiv Tomaša Mahača.

Endi je uspeo da u trećem setu nadoknadi zaostatak od 5:2, izjednači, ali se potom povredio. Uprkos tome uspeo je da meč odvede u taj-brejk, ne i da pobedi. Posle meča, rekao je da mu je ovo bio poslednji susret koji je odigrao u Majamiju, koji je proteklih godina bio i njegova česta baza.

Iako ga čeka nova pauza, Marej se dan kasnije oglasio na društvenim mrežama i najavio da će se ponovo vratiti.

-Pred kraj jučerašnjeg meča u Majamiju, doživeo sam potpunu rupturu ATFL ligamenata, kao i skoro pa potpunu rupturu CFL ligamenata. Posetiću specijalistu za zglobove kada se vratim kući kako bih preduzeo dalje korake. Ne moram ni da posebno napominjem koliko mi je teško da ovo prihvatim, pošto ću biti van terena duži vremenski period. Ali, vraćam se, sa jednim kukom i bez ligamenata u zglobu, kada dođe pravo vreme – napisao je trostruki grend slem osvajač i olimpijski šampion.

U komentarima mu je podršku pružio i Boris Beker, poželevši mu da nastavi svoj san i zaigra još jednom na Vimbldonu i završi karijeru onako kako želi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Endi Marej, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.