26/06/19 - 13:27h

“Oduvek sam imao najveće ambicije; pravila Vimbldona su malo začuđujuća”

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ima najviša očekivanja od ovogodišnjeg Vimbldona.


Source: Getty Images Europe

Novak se na egzibiciji Budls priprema za treći grend slem sezone koji počinje 1. jula.

– Oduvek sam imao najveće ambicije i tako je i ove godine. Prvi sam na listi, branim trofej na Vimbldonu, nadam se da ću ponovo doći do kraja turnira. Realnost uvek može biti drugačija. Osim nekoliko stalnih favorita, postoji grupa igrača koji mogu da budu ozbiljni kandidati. Federer i Nadal su uvek tu uz mene, nas trojica smo u toj grupi najvećih favorita za trofej. – rekao je on.

On je kazao i da ne razmišlja previše unapred:

– Biće to još jedan težak turnir. Idem korak po korak, meč po meč. Grend slem turniri su u ovoj fazi moje karijere uvek prioritet, broj jedan u smislu očekivanja. Imam tu čast da sam prvi teniser sveta, to je uloga koja nosi veliku odgovornost i pritisak, tako da ću dati sve od sebe da budem na visini zadatka. Na Rolan Garosu je bilo prilično emotivno i stigao sam do polufinala. Sada pokušavam da uđem u formu i jedva čekam da se vratim na taj čuveni teren na Vimbldonu.

Prošle godine, Novak je Vimbldon osvojio kao 21. teniser sveta:

– Osvajanje Vimbldona prošle godine bila je tačka prekretnica jer sam se vraćao na teren posle povrede i pošto sam ispao iz Top 20. Bilo je to značajno zbog podizanja samopouzdanja i kvaliteta mog tenisa.

Nedavno je Rafael Nadal rekao da nije u redu što jedino Vimbldon imaju drugačije kriterijume za određivanje nosioca, a to je da se uzimaju svi poeni osvojeni na travi u prethodnih 12 meseci i 75 posto poena iz godine pre toga. Đoković je rekao da razume nezadovoljstvo španskog tenisera:

– Vimbldon je jedini turnir u godini gde oni rade sa nosiocima šta im je volja. Kako god da bude, nevažno da li sam drugi ili treći nosilac, moraću da budem najbolji i boriću se za svaku pobedu. To su njihova pravila i moramo ih poštovati iako je to malo začuđujuće. Rodžer je jedan od najboljih tenisera ikada na Vimbldonu, ima najviše titula ovde i ako neko zaslužuje povlastice to je on. Istovremeno, Nadal je taj od koga Rodžer preuzima tu poziciju drugog nosioca, tako da je teško biti iskren.

Novak u sredu igra drugi meč na egzibiciononom turniru. Direktan prenos možete pratiti na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari