15/04/21 - 18:56h

Održan žreb za meč Srbije protiv Kanade

 

Održan je žreb za meč plej ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa u kome srpske reprezentativne u Kraljevu igraju protiv Kanađanki.


ITF

Susret Srbije i Kanade igra se u petak i subotu, 16. i 17. aprila u u sportskom centru Ibar bez prisustva publike.

Žrebom je odlučeno da prve na teren od 14 časova izlaze Olga Danilović i Lejla Fernandez. Nakon njihovog duela rekete će ukrstiti Nina Stojanović i Rebeka Marino.

Program drugog takmičarskog dana počinje u 11 časaova kada se sastaju Stojanović i Fernandez, a nakon njih igraju Danilović i Marino.

Sledi dubl za koji su prijavljene Danilović, KrunićFičman, Žao.

– Srećna sam, znali smo da ćemo ja ili Nina da igramo taj prvi meč. Imali smo celog dana treninge u različito doba. Meni odgovara sve, da igram i prva ili drugi meč, sve mi odgovara. Nismo se do sada Fernandez i ja susretale nikada, neminovno je da je u formi. Osećam se dobro, spremno na terenu. Ona jeste levoruka, ali levoruka sam i ja i prvi put igram protiv levoruke igračice. – rekla je Olga.

Žrebom je zadovoljna i Stojanovićeva:

– Nastupiću kao druga, to mi odgovara. Takoreći da se uhodam. Nisam igrala protiv Rebeke Marino, to će biti izazov više. Povreda mi je potpuno sanirana. Biću spremna da dam sve od sebe. Bitno je da budem motivisana i pozitivna, cilj će mi biti da budem borbena na terenu. To će mi biti sjajan uvodni meč za susret sa Lejlom Fernandez sa kojom sam igrala na jednom turniru pre godinu dana. Ne vredi komentarisati taj meč, u tom trenutku imala sam problema zdravstvenih, tako da mi je ovo definitivno motiv više da pokažem šta znam i nadam se dovedem Srbiju do pobede.

Sastavi timova:

Bili Džin King kupa tim Srbije: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi, 57. u dublu), Olga Danilović (158 WTA singl, 276 dubl), Aleksandra Krunić (221 WTA singl, 56 dubl), Ivana Jorović (237 WTA singl) i 16- godišnja Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste).

Bili Džin King kupa tim Kanade:Lejla Fernandez (WTA singl rang 72, dubl 151), Rebeka Marino (WTA singl 223, dubl 571), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (WTA singl rang 426).

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Fed kup, Nina Stojanović, Olga Danilović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.