20/04/22 - 14:00h

“Odluka koju je doneo Vimbldon nema veze sa sportom, već sa politikom i novcem”

 

Nakon što su svetski mediji preneli vest da će ruskim i beloruskim igračima biti zabranjeno učešće na Vimbldonu, usledila je reakcija iz Rusije.


Predsednik Teniske federacije Rusije Šamil Tarpiščev je za “Sport Ekspres” biranom rečima prokomentarisao ovu vest:

– Ne možemo da uradimo ništa. Smatram takvu odluku pogrešnom, ali tu se ništa ne može promeniti, naša teniska federacija je već uradila sve što je bilo u njenoj moći. Ne želim da pričam o ovoj temi, sve što kažem, može samo da ide na štetu sportista. Posle mojih reči moglo bi da im bude samo gore. Radimo na ovoj situaciji, to je sve što mogu da kažem.

Ovim povodom oglasio se i poslanik Dume Dmitrij Sviščev koji trenutno obavlja funkciju šefa Komiteta Dume za fizičku kulturu i sport.

– Velika Britanija je čuvena po svojim antiruskim izjavama i poziciji, ne samo danas, tako je oduvek. Sada gledamo potpunu histeriju u vezi sa sportistima. Svesni smo sa Međunarodna teniska federacija u principu dozvoljava našim teniserima da učestvuju pod zastavom ITF. Druga stvar je Vimbldon, najstariji turnir na svetu, oni žive po svojim pravilima i principima. Ova odluka nema veze sa sportom. U pitanju su politika i novac. To je ono što vlada Vimbldonom. – rekao je on za “RIA Novosti”.

Podsetimo, ovu vest čelnici Vimbldona još uvek nisu zvanično potvrdili.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.