25/09/15 - 20:49h

Od sada “trinaesti gem” i u petom setu Dejvis kupa

 

Međunarodna teniska federacija donela je odluku na zasedanju u glavnom gradu Čilea, Santijagu, da će se od sledeće godine i u petom setu Dejvis kup mečeva igrati taj-brejk!

Dejvis kup

Dejvis kup

Na redovnom zasedanju u Čileu Međunarodna teniska federacija (ITF) odobrila je promenu u petak, te će se od naredne sezone u Dejvis kup mečevima u odlučujućem setu igrati taj-brejk, umesto igre na dva gema razlike, kako je na Vimbldonu na primer.

Ovakva odluka podstakla je rukovodsvto ITF pre svega zbog toga što se mečevi igraju u tri dana, a ovako se još više mogu odužiti. Pravi primer je ovogodišnji susuret između Argentine i Brazila, kada su Leonardo Majer i Žoao Souza odigrali pet setova u trajanju od 6 sati i 42 minuta, rezultat po setovima bio je 7-6 (4), 7-6 (5), 5-7, 5-7, 15-13, a samo peti set trajao je dva sata i 30 minuta.

Odluka da u petom setu nema taj-brejka bila je na snazi od 1989. godine.

Sledeće godine naša selekcija takmičenje u Dejvis kupu počinje protiv Kazahstana u našoj zemlji, od 4. do 6. marta, a ukoliko savlada Kazahstance sledi joj meč sa boljim iz duela Velika Britanija – Japan.

Parovi prvog kola Svetske grupe:

Srbija – Kazahstan

Nemačka – Češka

Australija – SAD

Belgija – Hrvatska

Velika Britanija – Japan

Italija – Švajcarska

Poljska – Argentina

Francuska – Kanada

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Dejvis Kup, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.