14/09/18 - 13:13h

“Od Dejvis kupa se pravi šou”

 


Nekadašnji teniser Nikola Pilić ne slaže se nedavno izglasanim promenama formata Dejvis kup takmičenja.


Dejvis kup će se od sledeće godine igrati po novom sistemu. Zvanično takmičenje biće u novembru, trajaće nedelju dana, a učestvovaće 18 reprezentacija. Poverenje da promeni format dobio je Žerar Pike, fudbaler Barselone, što je još više uticalo na negativne komentare.

Pilić je za 24sata.hr rekao:

– Odluku su donele teniske analfabete. Jedan fudbaler i jedan Japanac koji je stotine miliona evra zaradio samo u Japanu, a u drugim zemljama bio bi u problemima. Oni menjaju izgled Dejvis kupa s Amerikancima koji bi od sporta pravili predstavu. Oni prave šou. Možete zamisliti da, recimo, Kanada protiv Belgije igra u Singapuru. Ma, koga to zanima gledati?! Danas igrači igraju 19-20 turnira godišnje, a mi smo igrali 35 i još Dejvis kup za eksere. Igrači su postali razmažene bebe jer imaju stotine miliona evra. Znate šta? Da su rekli da se ne igra na tri, nego dva dobijena seta, ‘ajde, u redu… Nadal, Pike i Federer su prijatelji i ko zna šta stoji iza toga. Osim toga, ko kaže da mora biti toliko turnira? Ti koji su napravili ovo ne znaju što znači prava atmosfera Dejvis kupa. Odlučili su da će 18 nacija igrati u sedam dana, a ko kaže da neće biti bojkota? ATP je protiv toga, Engleska, Nemačka i Francuska su protiv toga. To je smijurija.

Srpska Devis kup reprezentacija igra sa Indijom u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi od 14. do 16. septembra, a direktne prenose mečeva možete pratiti na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Nikola Pilić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari