12/01/17 - 17:12h

Obradović: Nije me iznenadila smena, pričalo se i ranije…

 


Sada već bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, izjavio je da nije iznenađen odlukom Teniskog saveza Srbije da ga smeni i na njegovo mesto dovede Nenada Zimonjića.


Izvor: TA Bogdan Obradovic


U trenutku kada je malo ko na to pomišljao Bogdadn Obradović je smenjen sa mesta selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, nakon skoro punih 10 godina provedenih na toj funkciji. Međutim, u intervjuu za “Večernje novosti”, on je istakao da nikome ne zamera zbog takve odluke.

Nisam iznenađen odlukom UO. Bilo je i ranije govora o tome, ali ja nisam želeo da se mešam. Postoji stručna komisija i ljudi koji su zaduženi za te stvari. Potrebne su pozitivne promene, nove ideje i nova krv. Moja misija je za sada završena i nadam se da će ekipa nastaviti sa kontinuitetom dobrih rezultata.

Obradović je najavio da će novi selektor Nenad Zimonjić imati punu podršku od njega.

– Biće mu dosta teško i komplikovano da igra i da bude kapiten nacionalnog tima, videće to i sam. Nenad ima iskustvo, energiju i želim mu sve najbolje. Šta god mu bude trebalo tu sam, spreman da pomognem – rekao je bivši selektor, sa kojim je Srbija osvojila Dejvis kup 2010. godine.

Obradović je iskoristio priliku i da se osvrne na period svog selektorovanja.

Bio sam tu 10 godina, osvojili smo titulu, igrali finale, polufinala, zaista jedan sjajan period za mene. Uključen sam u rad naših tenisera, počevši od Noleta, imam svoju akademiju koja funkcioniše dobro već osam godina, znate i sami da sam politički angažovan tako da imam “pun džak posla”. Imao sam dobro saradnju sa TSS i treba svi da se ponosimo onim što smo uradili. Od srpskog tenisa smo napravili svetski brend, imali vrhunske tenisere i teniserke i daće bog da i u drugim sferama imamo uspeha kao u ovom. Sada me čekaju novi izazovi, pokušaću da prenesem svoje znanje, iskustvo i siguran sam da ću tek napraviti velike stvari, stvoriti nove šampione i tako doprineti našem tenisu…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bogdan Obradović, Dejvis Kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.