13/02/14 - 18:18h

Obnovljena saradnja srpskog trenera i hrvatskog igrača

 

Jedan od naših najboljih teniskih trenera, Petar Popović, završio je saradnju sa Andreom Petković i počeo ponovo da radi sa Ivom Karlovićem. Srpsko-hrvatski tandem je sa uspehom funkcionisao prethodnih godina, ali su jedno vreme napravili pauzu zbog povrede „diva sa Šalate“

petar popovic

Petar Popović je igračku karijeru rano prekinuo da bi prešao u trenerske vode. Stigao je do 411. mesta na ATP turu, ali u trenerskim vodama je proteklih godina izgradio ime. Dugo je radio sa Andreom Petković koja je uz njegovu pomoć dospela u svetski vrh. U žižu javnosti Popović je dospeo pre dve godine kada je otvoreno govorio o tome da je savez kriv zbog toga što Andrea Petković ne nastupa pred srpskom zastavom, iako je imala veliku želju za tim.

Petar Popović je trenersku karijeru započeo upravo sa Karlovićem. Popović se družio sa Dušanom Vemićem, koji je bio dubl partner hrvatskog igrača. Karlović je ostao bez trenera pa se odlučio da započne saradnju sa Popovićem. Rezultati su bili jako dobri, ali je saradnja prekinuta jer je Petar morao da se posveti Andrei Petković, a Ivo je doživeo povredu zbog koje je pauzirao. Ipak, ostali su u jako dobrim odnosima, a Petar je često koristio slobodne trenutke kako bi pomagao hrvatskom divu, tako da obnova ove saradnje predstavlja sasvim logičan sled okolnosti.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivo Karlović, Petar Popović, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.