17/06/20 - 17:30h

Objavljena pravila za US Open

 


Ogranizatori US Opena objavili su detaljna pravila koja će zbog bezbednosti svih igrači morati da se pridržavaju.


Na terenima US opena će se pre ovog turnira igrati masters Sinsinati i to od 22. do 28. avgusta, dok samo tri dana kasnije startuje grend slem.

Vrednost ova turnira biće 60 miliona dolara, u šta su uključeni nagradni fondovi, troškovi hotela i 6,6 miliona podrške za kvalifikante i dubl igrače (polovina ATP i WTA turu).

Sinsinati će igrati 56 takmičara u singlu, prethodno 48 u kvalifikacijama, a 32 u dublu. Na US openu će biti 128 takmičara, kao i uobičajeno, ali bez kvalifikacija, dok će u dublu biti takođe 32.

Ovo su neka od pravila:

Svaki igrač imaće na raspolaganju dve hotelske sobe u kojima može biti najviše dve osobe, a biće i opcije da se iznajmi privatna kuća izvan Menhetna.

Upotreba svlačionica i teretane biće u skladu sa pravilima socijalnog distanciranja, čišćenja i ventilacije vazduha.

Separei će biti dostupni kao privatni saloni za prva 32 nosioca. Kako oni postaju dostupni, pripašće sledećem najbolje rangiranim igračima.

Testiranje igrača biće sprovedeno pre puta i tokom turnira, jednom ili dva puta nedeljno, dok će merenje temperatura i upit o simptomima biti na dnevnom nivou.

Svi igrači i gosti moraće na kompleksu da nose maske osim ukoliko treniraju i igraju mečeve na terenu ili tokom treninga u teretani.

Ako igrač ima pozitivni test ili pokazuje simptome, on/ona ići će u izolaciju i pratiće medicinske protokole.


(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.