06/04/24 - 10:54h

Nuno Boržes “opljačkan” pred svojim navijačima! (Video)

 

Neverovatna odluka i sudije i supervizora!


Foto: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Nuno Borges nije uspeo da se plasira u polufinale pred svojim navijačima u Eštorilu. Poražen je od Kristijana Garina 6:2, 7:6, a takvom ishodu dobrano je kumovala neshvatljiva odluka sudije, potom i supervizora.

Neverovatna situacija dogodila se sredinom drugog seta. Garin je poslao forhend na osnovnu liniju, blizu auta, da bi neko iz publike uzviknuo “aut”.

U nastavku je Garin izbacio i sledeći udarac daleko u aut, a Boržes zaokružio trag da je i prethodna loptica zaista bila van terena. Međutim, na zaprepašćenje kompletnog stadiona i domaće publike, sudija je poen dodelio Garinu. Boržes je tako oštećen ni kriv ni dužan, samo zato jer je neko iz publike uzviknuo “aut”.

Naravno, Portugalac je pozvao Supervizora, ali ovaj nije uvažio njegovu primedbu. Da stvar bude gore, sve se to dešavalo na brejk loptu Boržesa, na poenu koji je mogao da promeni čitav tok meča. Garin je takođe pokazao odsustvo fer-pleja jer je prihvatio poen koji nije zaslužio.

Ovako, Čileanac se izvukao i na kraju se plasirao u polufinale, gde će igrati protiv Huberta Hurkača. U drugom polufinalu sastaju se Rud i Martinez.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Estorilu, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.