19/11/18 - 14:37h

“Novoj generacije nije lako da se probije, ali to će se dogoditi”

 

Srpski teniser Novak Đoković veruje da neko iz mlađe generacije igrača može da osovji grend slem titulu u skoroj budućnosti.


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Tenisom več duži niž godina vladaju stariji igrači, ali polako počinje da isplovljava i nekoliko njih iz novih generacija, kao što je Saša Zverev, od koga je Novak izgubio u finalu Završnog mastersa ili Karen Hačanov koji je pobedio Srbina u Parizu.

– Nova generacija tenisera je donela snagu u igri, posebno u servisu. Zverev, Ćorić, Hačanov su sjajni serveri. Fizički su takođe snažni. Sazreli su, mislim da su hitriji od moje generacije. Ali im treba više vremena od nas da se mentalno i emocionalno razviju. – rekao je Novak.

Od 2006. godine grend slemove je osvajala starija generacija tenisera, a Đoković veruje da to uskoro može da se promeni:

– Mi smo dominirali poslednjih deset godina na grend slemovima. Nije lako novoj generaciji da se probije. Ali to će se dogoditi. Jedan od njih će osvojiti Slem. Mislim da je dobro za naš sport što se pojavljuju nova lica. Igrači kao što je Cicipas, koji je osvojio Next Gen turnir i ove koje sam već pomenuo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.