23/12/14 - 09:25h

Novaku nudili da namesti meč, on naravno odbio!

 

Najboljem teniseru Srbije i sveta Novaku Đokoviću pre osam godina bilo je ponuđeno 100.000 dolara da namesti meč, prenosi „USA Today“. „Mislim da je to ilegalno i verujem da šteti reputaciji našeg sporta. Nemamo prostora za tako nešto, ali je realnost drugačija“, rekao je Đoković.

Novak Djokovic

Novak je ponudu od 100.000 dolara za nameštanje naravno odbio, kaže da tako razmišlja najveći broj tenisera i da se nikada ne bi upustili u to, ali i da je realnost drugačija.

„Mislim da je to ilegalno i verujem da šteti reputaciji našeg sporta. Nemamo prostora za tako nešto, ali je realnost drugačija“, rekao je Nole za „USA Today“.

U vreme kada je Đoković dobio ponudu, pre osam godina, bilo je manje rasrpostranjeno klađenje na teniskim mečevima, ali Novak ističe da se sada do igrača može stići na razne načine i da se na taj način šalju napristojne ponude.

„Nažalost, postoji veliki broj mogućnosti. Svako može da pristupi prostorijama, zgradama ili ćoškovima u kojima se teniseri obično kriju i pričaju o intimnim stvarima, svojim povredama i sličnom“, naglasio je Đoković.

Od septembra 2008. godine, kada je formirana Jedinica za teniski integritet, bilo je 11 suspenzija tenisera, od toga čak pet doživotnih.

Prvi čovek ATP-a Kris Kermod povodom toga ističe: „Osnova našeg sporta je da je čist. Čim to nije, onda je to problem“.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.