24/11/12 - 20:44h

Novaku još jedno priznanje – za pomoć mladima!

 

Na svečanosti u Londonu 8. decembra, najboljem teniseru Srbije i sveta, Novaku Đokoviću, biće uručena nagrada Centrepoint namenjena onima koji pomažu mlade beskućnike širom sveta. Đokoviću će nagradu uručiti Princ Vilijam.

Novak Đoković

Princ Vilijam je pokrovitelj Centrepointa od 2005. godine, čime je nastavio dobrotvorni rad svoje pokojne majke, Princeze Dajane.

“Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. Centrepoint je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža”, rekao je ambasador Unicefa, Novak Đoković.

Prihod ostvaren te večeri biće doniran Centrepointu za unapređenje rada i pružanje podrške i pomoći beskućnicima u Velikoj Britaniji uzrasta od 16-25 godina. Nagrada će Noletu biti uručena tokom egzibicionog Statoil Masters turnira koji se u Rojal Albert Holu održava od 5. do 9. decembra, a tada će čitav prostor biti uređen kao zimska zemlja čuda.

Ova svečanost imaće i svoj sportski deo. Teniski velikani Džon Mekinro, Bjorn Borg, Boris Beker, Ivan Lendl i Kris Evert su potvrdili svoj dolazak. Mekinro će igrati u dublu, a Lendl, Borg, Beker i Evert će svojim prisustvom podržati manifestaciju. Goran Ivanišević i Tim Henman će takođe igrati u reprizi polufinala Vimbldona iz 2001. godine.

Novak Đoković Fondacija prikupila je 1.4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru ove godine, a nedelju dana kasnije Novak je posetio vrtić “Ispod lipa” u Lešnici, sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu. U oktobru je sa svojim sponzorom, kompanijom UNIQLO, pokrenuo program “Odeća za osmeh” koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost.

Šta reći na kraju osim toga da Srbija ne samo da ima velikog i sjajnog sportistu, već ima i sjajnog čoveka i velikog humanitarca, a sva priznanja to i potvrđuju. BRAVO NOLE!!!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: Nema

 
Zaöa November 28, 2012 Odgovori

sta teci samo bravo covece sa najboljim srcem na svetu zato i treba sa postovanjem da mu izgovorimo ime!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.