28/09/18 - 11:58h

“Novakovo osvajanje Vimbldona i Us Opena je u meni probudilo emociju”

 


Nekadašnji teniser Marselo Rios rekao je da je talenat ne znači puno ako se ne trenira i ako se izgubi motivacija.


Getty Images

Čileanac je za stanicu La Tercera prokomentarisao nedavno završeni Lejver kup u kome je trofej osvojio Tim Evrope.

– Bilo mi je ekstremno smešno koliko su energije uneli u sve to, a ne znam zašto – možda zato što je mnogo novca na talonu? Federera nikada nisam video takvog, a Zverev kao da je osvojio pet Vimbldona. Ipak, najviše me nervira Džek Sok – ne poznajem ga lično, ali on je klovn i ne dopada mi se.

On je rekao i da je tenis postao veoma dosadan:

– Jedino što se radujem da vidim jeste sudar Federer – Nadal. Volim Rodžera, pravi je džentlmen i najbolji u istoriji, ali na terenu je kao dama – ne pljuje, ne psuje, previše je fin. Volim momke kao što je Ivanišević, jednom mi je posle poraza rekao: ‘Hrvat sam, da imam pištolj, ubio bih se. Izgubio sam, a ne znam ni kako‘. Sada je tenis previše dosadan.

Marselo je potom objasnio kako se tenis promenio u odnosu na njegovo vreme.

– Ranije si morao da igraš sve Masterse – ako ne, dobiješ nula poena. Terali su nas i da igramo sve Slemove. Sada Federer ne igra na Rolan Garosu – razumem zbog njegovih godina i brige o telu, ali to mi se ne dopada. Tenis je postao težak, oduvek je bilo loše, a još sam se više razočarao pošto sam pročitao Agasijevu knjigu. – rekao je i dodao:

– Ipak, u meni je probudilo emociju kada sam video da je Đoković osvojio Vimbldon i US open. Petao koji je sve za..ao da se vrati i da osvoji, to je bilo kao sa Tajgerom Vudsom. Drago mi je i da Federer sa 37 ima motiva da nastavi. Ja sa 22 nisam želeo više, a on ima 37 godina. Gledao sam Federera kako trenira, a o Nadalu da ni ne govorim pada mi brada… Govore o mom talentu, a to nema veze! Talenat moraš da treniraš ili ga gubiš – sati i sati, motivacija, rano ustajanje… Ja sam potpuno izgubio motivaciju i trebalo je da se povučem sa 21.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari