27/11/14 - 15:43h

Novakove komšije u Monaku: Sa kim se druži i kako provodi vreme?

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u svom domu u Monte Karlu može da odmara samo kada nije na turnirima, što je upravo najčešće krajem novembra i tokom decembra, dok ne počnu pripreme za novu sezonu i tada je nemoguće da ne naiđe na slavne komšije.

Novak i Jelena Djokovic

Novak i Jelena Djokovic

U Monte Karlu živi veliki broj glumaca, pop zvezda, sadašnjih i bivših sportista, a Nole se trudi da provede što je moguće više vremena sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom.

Novak i ja se često srećemo, Monte Karlo je jedno globalno selo, tu svako svakog viđa. I u poslednje vreme samo pričamo o deci“, rekao je nedavno bivši Dejvis kup reprezentativac Hrvatske, Ivan Ljubičić, jedan od Novakovih komšija.

Novaku je najbliža komšinica teniserka iz Danske, bivša broj jedan, Karolina Voznjacki, sa kojom ne samo da često popije kafu, već koristi priliku i trenira ako su u isto vreme zajedno u kneževini.

Neretko, može da sretne i Danijelu Hantuhovu, takođe bivšu broj jedan Dinaru Safinu ili njenog brata Marata Safina, zatim Belgijanku Janinu Vikmajer ili Beloruskinju Viktoriju Azarenku.

U Monte Karlu, rezidenciju ima i Novakov trener Boris Beker, koji često usput skokne do Londona, gde takođe ima stan, a od bivših asova u Monaku su i Goran Ivanišević, Bjern Borg, Tomas Muster, Petr Korda, Magnus Norman, Jonas Bjorkman, Mario Ančić.

Tu je i kanadski teniser Miloš Raonić, sa kojim Novak takođe često trenira, zatim Česi Radek Štepanek i Tomaš Berdih.

Nisu samo teniseri ti koji se odlučuju za Monte Karlo kao rezidenciju. To je grad u kojem se u proleće održava Velika nagrada Monaka, tako da nije čudo što tamo žive zvezde Formule 1, sadašnje i bivše.

Stanovnik Monaka je novi svetski šampion Luis Hamilton, koji se 2012. iz Švajcarske preselio na Azurnu obalu, potom Brazilac Felipe Masa, Dženson Baton, Niko Rozberg, Pol di Resta, Đankarlo Fisikela, Aleks Vurc i Dejvid Kultard.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Goran Ivanisevic, Ivan Ljubičić, Jelena Ristić, Miloš Raonić, Novak Djoković, Radek Štepanek, Teniseri, Tomaš Berdih, Vesti, Viktorija Azarenka


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.