28/03/16 - 21:23h

Novakova fondacija donirala 20.000 dolara dečjem centru na Floridi

 


Prvi teniser sveta, Novak Đoković, posetio je danas dečji centar na Floridi u SAD „Centro Mater Childcare“ i u ime Novak Đoković fondacije uručio donaciju vrednu 20.000 dolara za programe podrške socijalno ugroženoj deci koje sprovodi ova američka humanitarna organizacija.

novak_donacija
Đoković je ovom prilikom istakao da je za njega i njegovu suprugu Jelenu veoma važno da veruju u dečje snove, kako danas, tako i u budućnosti.

Dugoročna vizija naše fondacije je podrška socijalno ugroženoj deci, kroz ovakve i slične programe koji im omogućavaju da ostvare svoj puni potencijal. Kada se udruže, ljudi mogu da naprave mnogo lepih i dobrih stvari. Zajedno imamo snagu da napravimo promene koje znače. Zato nam je izuzetno drago što smo u prilici da podržimo ‘Centro Mater’, organizaciju koja sa nama deli istu posvećenost i želju da pomognemo deci tokom njihovog ranog obrazovanja – rekao je Đoković.

Prema rečima Alberta Liđija, globalnog direktora Novak Đoković fondacije, usluge koje „Centro Mater“ pruža socijalno ugroženoj deci su od neizmernog značaja.

One su važne jer doprinose stvaranju jednakih mogućnosti mališana tokom ranog razvoja, što je preduslov za dalji uspeh u životu. Rano obrazovanje u velikoj meri utiče na mališane i zato ovakvi programi mogu da unaprede kvalitet njihovih života – istakao je Liđi.

Predsednik „Centro Mater“ fondacije Oktavio Verdeha izjavio je da će donacija biti uručena u prisustvu roditelja i dece predškolskog uzrasta, koja inače ne bi bila u prilici da pohađaju letnji edukativni kamp.

Presrećni smo što Novak Đoković fondacija deli našu fokusiranost i rad na dobrobiti dece koja ‘Centro Mater’ doživljavaju kao svoj drugi dom. Ova donacija stvoriće veliku razliku u ključnim godinama njihovog života, tokom kojih se razvija samopouzdanje, kreativnost i motivacija. Veoma smo zahvalni Novak Đoković fondaciji na velikodušnoj podršci našem programu, koji će proizvesti dugotrajan pozitivan uticaj na naše najmlađe sve dok ne odrastu. Naši učenici raduju se susretu sa Novakom Đokovićem i prilici da svetskom broju 1 pokažu svoje umeće na teniskom terenu – podvukao je Verdeha.

Pripremanje dece za uspeh u školi i životu predstavlja ogroman izazov i priliku za države širom sveta. Fokusiranost Novak Đoković fondacije na pružanje podrške ranom obrazovanju je ohrabrujući doprinos u prevazilaženju takvog izazova – rekao je Dejvid Lorens, direktor Dečjeg pokreta Floride..

Novak Đoković fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem ulaganja u programe ranog obrazovanja i razvoja dece. Iako najveći deo svojih projekata realizuje u Srbiji, Fondacija nastoji da pruži što veću podršku i raznim programima za mališane u zemljama regiona, kao i organizacijama u Australiji i Severnoj Americi. Fondacija na globalnom planu učestvuje u promovisanju važnosti pružanja podrške ranom obrazovanju i razvoju kroz partnerstvo sa Svetskom bankom i Novakom u ulozi UNICEF-ovog ambasadora dobre volje.

Foto: Fondacija Novak Đoković

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari: 4

 
dani March 28, 2016 Odgovori

pomazi ameriku

 
alaga keranovic March 28, 2016 Odgovori

bravo novaku neka te sreca uvek sluzi i ja sam bio u teskoj i nizlaznoj situvaciji i znam sto znaci pomoc veliki pozdrav

 
Dragana March 29, 2016 Odgovori

Nas predivni junak hvala ti sto postojis o ti i jelena ziveo sto godina i tvoj sin bio kao ti

 
Jovan March 30, 2016 Odgovori

Ma da, treba pomoci deci te siromasne i zapustene zemlje koja se nalazi bogu iz nogu. Neka nasa deca u Srbiji znaju da u svetu imaju mnogo siromasnih vrsnjaka, narocito u americi koja je jako prijateljska prema Srbima, narocito od marta 1999.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.