14/01/22 - 23:12h

“Novakov test je validan i prosleđen mu je istog dana”

 

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je na konferenciji za novinare rekao da je PCR test Novaka Đokovića, koji se testirao 16. decembra, apsolutno validan.


Foto: Darrian Traynor/Getty Images AsiaPac

– On je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove u Srbiji da je bio pozitivan na prisustvo koronavirusa. Dokument o validnosti je apsolutno ispravan i tačan. – rekoa je Gojković.

Na pitanje zašto je Novak rekao da je rezultate testa dobio tek sledećeg dana, on je odgovorio da to treba pitati Novaka kad je on otvorio mejl, jer je dokument prosleđen kasnije tokom istog dana kada je testiran.

On je rekao da u zakonu države Srbije ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen ukoliko je prekršio mere samoizloacije.

– Ako je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju.

Na pitanje šta misli o tome što se Đoković nije vakcinisao, on je istakao da mu je žao zbog toga.

– To bi svakako na neki način bio podstrek za druge da se vakcinišu. Ali, isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se s tim lično ne slažem – da se ne vakciniše. Nijedna država na svetu još nije donela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.