05/12/23 - 12:09h

Novakov reket “otišao” za preko 100.000 dolara

 

Najskuplji teniski reket svih vremena.


foto:Zimbio.com

Sada već deluje kao davna prošlost, ali se verovatno svi sećamo koliko smo dugo i sa kakvim iščekivanjem priželjkivalo prvo osvajanje Rolan Garosa Novaka Đokovića. I, može se reći da se to dogodilo u idealnom trenutku.

Te 2016, Novak je prvi put podigao pehar u “Bulonjskoj šumi”, kada je u finalu pobedio Endija Mareja 3:1. Bio je to njegov prvi Rolan Garos, ali i istorijski trenutak, jer je prvi uspeo da objedini sva četiri grend slem trofeja u jednom trenutku još od Roda Lejvera 1968. Do kraja Vimbldona 2016, bio je aktuelni šampion sva četiri grend slema.

Posle pobede nad Britancem, reket je bačen na tribine i završio je u rukama izvesne Ebi Doerti, koja je sedam i po godina kasnije odlučila da ga proda kao suvenir na aukciji.

Održala ga je aukcijska kuća koja je specijalizovana za sportske stvari, a Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete. Na kraju je prodat za 107.482 dolara, što je najveća suma ikada izdvojena za teniski reket na nekoj aukciji.

-Sve je izgledao kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam „O, moj bože“. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspela – ispričala je Doerti, a potom i pojasnila zašto je odlučila da ga proda:

-Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru – objasnila je Britanka.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.