18/10/14 - 11:26h

Novaka hteli da uvuku u skandal oko nameštanja

 

Sve je više govora o tome da u tenisu i te kako ima nameštanja mečeva, a italijanski dnevni list ’Il Fatto Quotidiano’ otkrio je nove detalje u vezi sa ovom temom. Ljudi koji su osumnjičeni da su nameštali mečeve uz pomoć Danijelea Braćalija i Potita Staraćea, izgleda da su pokušali da u aferu uvuku i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera.

Novak Djokovic

Braćali i Staraće osumnjičeni su za nameštanje na osnovu transkripata razgovora Bračalija na Skajpu sa izvesnim računovođom Manolom Brunijem 2007. godine, a osim njega, u prevaru je uključen i čovek pod nadimkom Goret, za koga se pretpostavlja da je član uprave Fudbalskog kluba Peruđa, te da se radi o nekadašnjem fudbaleru Robertu Goretiju.

List ’Il Fatto Quotidiano’ otkrio je njihov razgovor na Skajpu sa kraja 2007. godine, u kojem Manolo Bruni spominje Novaka Đokovića. Srpski teniser je tada izgubio u drugom kolu na turniru u Parizu od Fabrisa Santoroa, a sledio mu je Masters kup koji se tada igrao u Šangaju.

“Ančićev trener, kojeg poznajemo, razgovarao je pre meč sa devojkom Novaka Đokovića i pitao je da li žele da izađu sledeće večeri. Ona je rekla da to nije moguće, da sutradan lete i da Đoković želi da dođe u Šangaj bar deset dana ranije. Pokušao je da pozove našeg čoveka, ali mi samo što smo izašli“, piše Bruni, a objavljeno je i sledeće:

Đoković je bio ’jestiv’ na 9%, ’pojeo’ bih ga na bar 100.000“, piše Bruni u kladioničarskom žargonu, a sumnja se da je ovde u pitanju greška u kucanju i da ne bi trebalo da piše “9%“.

U razgovoru se potom spominje nemački teniser Filip Kolšrajber.

“J..i ga, propustio sam veliki pogodak na Kolšrajbera zbog telefona. Nidalon me je pozvao“.

Ipak na sreću ni Novak ni Filip nisu znali ništa o svemu ovome, pa njihove krivice nigde nema, međutim, jasno je da ni tenis nije ’čist’ sport, što se možda najbolje vidi po rečima izvesnog Mauricija Cangarija, koji se obratio Bruniju na Skajpu, takođe 2007. godine.

“To je sport prevara, u tenisu poklanjaju novac“.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Filip Kolšrajber, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.