02/06/23 - 19:35h

Novak: Znao sam da će biti teško

 

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

On je nakon tri i po sata igre savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu.

Prva dva seta rešio je u taj-brejku, dok je u trećem setu imao dosta lakši posao.

– Znao sam da će biti fizički težak meć. Samo prva dva seta smo igrali tri sata. On je izvanredan igrač, nema tu nekih slabosti u njegovoj igri. Čestitke kako se borio, igrao je stvarno sjajno. – rekao je Novak i nastavio:

– Pobeda je pobeda. Možda malo predugo je bilo tri sata za prva dva seta, ali možda je i bilo mogućnosti da ćemo igrati pet sati. Ali morate da budete spremni i na to i bio sam. Ovo je najsporija podloga, moramo svi da verujemo u sebe i da postignemo najviše što možemo. Zato sam ponosan na sebe.

Na pitanje o medicinskom tajm-autu koji je tražio posle drugog seta, on je odgovorio:

– Gledajte… Nemamo vremena da napravimo listu mini povreda koje imam, lista je duga. Neću da pričam o stvarima koje me sprečavaju da igram jer još igram. Nekada mi je potrebna pomoć fizioterapueta, nekada Boga, anđela ili koga god. Moja realnost je da moje telo odgovara drugačije na ovakve stvari, moram da se prilagodim na to. Na kraju sam uspeo da pobedim i to je bitno.

U nekim momentima tokom meča publika mu je zviždala.

– Odnos sa publikom je išao gore dole, kada sam gubio u finalima ili nekoliko stepenika pre toga dobijao sam veliku podršku. I danas dobijam podršku, većina dolazi da uživa u tenisu, ali uvek ima individualaca ili grupa koje zvižde na svaku stvar koju uradite. To ne razumem. To je njihovo pravo, u 99 odsto slučajeva ću ostati nem na to, ali ponekad ću reagovati zbog nepoštovana.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.