24/05/21 - 13:30h

Novak: Voleo bih da upišem fakultet

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da bi u nekom momentu voleo da upiše fakultet.


Foto: Getty Images AsiaPac

– Ne znam kada će to biti, da li sledeće ili za pet godina. Ono što je sigurno, jeste da želim barem diplomu osnovnih studija. Čini me tužnim što u tome nisam uspeo kada sam bio mlađi. Fakultet ne postoji samo za decu, može da se ide na predavanja i posle 40. godine. Tema koja me najviše zanima je veoma široka – zdravlje. Pored toga, želim da studiram antičke civilizacije i arheologiju. Danas možete mnogo toga da uradite onlajn, što je možda i najbolja opcija za mene jer sam teniser i roditelj. – rekao je on.

On je govorio i o roditeljstvu.

– Deca ne gledaju na tebe samo kao na roditelja, već i kao uzora. To je izazov, jer želim da im budem najbolji primer. Želim da podele sa mnom sve dobro i loše, ono što ih čini srećnim. Moja supruga i ja smo uvek tu za decu, ali želimo da oni budu samostalni i to ne samo kada je u pitanju domaći zadatak. Moraju da nauče da budu odgovorni za svoje živote, od trenutka kada ustanu do trenutka kad krenu na spavanje. Više nisam ja prioritet, već moja deca. Kada nisam na terenu ja sve vreme posvećujem njima. Imam druge projekte, ali poslovi su sekundarni.

Kako kaže, nema planove da ulazi u politiku.

– Već sam bio u politici. Deset godina sam se borio da se igračima da pravo glasa i video sam da je politika čudan svet. Prljav sistem. Nisam za to što vidimo u gotovo svim modernim zemljama, u našoj takozvanoj demokratskoj civilizaciji. Demokratiju smo izgubili pre mnogo godina.

On je, pak, dodao da se oseća blisko sa Srbijom i da će je podržati i van terena.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Ja May 24, 2021 Odgovori

Naravno da ces zavrsiti fakultet. Ko sve zavrsi, ti si favorit.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.