28/09/15 - 15:17h

Novak: Video sam Pita Samprasa i tako je sve krenulo

 

“Krenuo sam iz čiste emocije, jer sam gledao meč na TV-u. Igrao je Pit Sampras, osvojio je tada vimbldonsku titulu”, istako je najbolji tensier sveta Novak Đoković pri druženju sa mladim srpskim tensierima kojima je on danas uzor.

Novak Djokovic. jpeg

Novak Đoković je u razgovoru, koji je organizovao Teniski savez Srbije, sa mladim teniserima otkrio da je gledajući Samprasa poželeo da uzme reket u ruke, pritom do tada, nije znao i video lopticu i teren.

“Krenuo sam iz čiste emocije, jer sam gledao meč na TV-u. Igrao je Pit Sampras, osvojio je tada vimbldonsku titulu. Nikad nisam ranije video ni lopticu, ni teren, ali me je to zaintrigiralo. Zamolio sam oca da mi kupi reket i tako je sve krenulo”, rekao je Novak u razgovoru sa mladim nadama.

Srbin im je takođe rekao da moraju biti prepoznatljivi po nečemu i da znaju odakle dolaze, šta žele i zbog čeka su postali teniseri.

“Često kad se nađem u teškim trenucima u meču, kada nije sve idealno, podsetim se toga. Prisetim se ko sam ja u stvari, zašto sam teniser, gde ja idem. To su ključne stvari koje bi svako od vas trebalo da postavi, u momentima kad stasavate, izgrađujete karakter, prolazite kroz pubertet. Kada imate taj unutrašnji mir i samouverenost, možete da sprovedete šta god poželite na terenu. U životu je sve moguće, ako stvarno verujete u to, ako poštujete i izgrađujete karakter u odnosu na prave životne vrednosti, na koje vas upućuju vaši roditelji i porodica, koja je stub svega”, objasnio je mališanima Đoković.

Nole je mladim teniserima rekao da uvek moraju poštovati rivala, uprkos borbi nerava, pozitivnih i negativnih emocija kojih je stalno na terenu. Tom prilikom prisetio se ovogodišnjeg finala Rolan Garosa.

“Kada smo završili finale koje sam izgubio, prišli smo jedan drugom i zagrlili se. Igrao sam dvadesetak Gren slem finala i nijednom posle meča nije bilo takvo pozdravljanje. Emocija koju sam doživeo na ceremoniji je bila takva da je nikad pre nisam proživeo. Nas dvojica smo prijatelji van terena, iako smo rivali, iako se borimo za jedan od najprestižnijih turnira na svetu”, rekao je najbolji teniser planete.

Đoković je istakao kao najvažniju stvar u svemu tome ljubav preme tenisu, a potom i govorio o prevazilaženju treme, straha i drugih stvari sa kojim se teniseri suočavaju.

“Strast koju osećate ne samo kada idete na turnire, već i na treninge, svaki put kada treba da udarite tenisku lopticu. Zadovoljstvo koje vam to pričinjava treba da vam bude glavni izvor snage i volje da igrate ovaj sport. To se radi strpljenjem, verom u sebe i u svoje sposobnosti, fokusiranjem na suštinu i početak vaših karijera i na pitanje zbog čega ste počeli da se bavite tenisom, a to je zbog toga što ste sami to želeli. Roditelji su žrtvovali dosta toga da biste živeli svoj san i igrate tenis. Volite ga, iz te iskrene emocije ste krenuli sa treninzima. Isto je bilo i u mom slučaju”, zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Novak Đoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.