04/11/14 - 12:28h

Novak vežbao sa drugom iz detinjstva za meč protiv Raonića

 

Novak Đoković fantastično je riternirao i tri puta je napravio brejk u pobedi nad Milošem Raonićem u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu.

Novak-Djokovic-img24014_668

Novak je otkrio da je u Parizu trenirao sa dugogodišnjim prijateljem i bivšim teniserom Bojanom Božovićem. Kao dečaci su zajedno putovali po Evropi sa nacionalnim timom, a Božović, koji je veoma visok i poseduje snažan servis, osnovao je tenisku akademiju posle kratke teniske karijere koju je mora rano da prekine zbog povrede.

Bojan živi u Švajcarskoj i došao je da me vidi na poslednja dva meča. Koristio sam njegovu visinu kako bih malo vežbao ritern. Servirao je sjajno na treningu“, rekao je posle meča Đoković.

Novak je bio izuzetno zadovoljan činjenicom da je uspeo tri puta da oduzme servis teniseru kakav je Raonić.

Ključ finala bio je ritern, da vratim što više loptica u teren. Tokom nedelje to je bio njegov najbolji udarac. Oslanja se u svojoj igri u najvećoj meri na servis. Znao sam da ukoliko ga nateram da odigrava udarac više, možda mogu da izvršim pritisak na njegov drugi servis i preuzmem inicijativu u poenu“, rekao je Đoković, koji je u Parizu osvojio 20. trofej iz Masters 1000 serije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Finale, Intervju, Masters, Masters u Parizu, Miloš Raonić, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.