22/09/18 - 19:11h

Novak: Veza Rodžera i mene je ojačana, Federer: Poslastica je biti u timu sa Novakom

 

Novak Đoković i Rodžer Federer poraženi su u dublu na Lejver kupu od Džeka Soka i Kevina Andersona.


Rodzer Federer i Novak Djokovic

Nakon meča Novaka su pitali za situaciju kada je slučajno lopticom pogodio svog “protivnika” Federera u leđa.

– On je moj partner večeras, ne protivnik. Odmah sam se izvinio, nije izgledalo sjajno, ali karma mi je vratila jer me je Džek pogodio direktno u srce. Bilo je veoma zabavno, hvala Rodžeru što je igrao sa mnom, bilo je to sjajno iskustvo kojem sam se radovao – naravno, želeo sam da pobedim koliko i on, ali oni su bili bolji u ključnim poenima.

Na pitanje o čemu priča sa ostalim teniserima dok su na klupi on je odgovorio:

– O gomili stvari. Svi smo ovde da pobedimo, razgovarali smo mnogo o strategiji, kako da sve svedemo na jednu stvar koju ćemo reći igraču na terenu, stvar koja bi mogla da mu pomogne. Bilo je i drugih tema, ali uglavnom tenis, da iskusimo sve ovo jer je drugačije za danas.

On je istakao i da veruje da će ga ovo iskustvo zbližiti sa Federerom:

– Oduvek smo gajili veliko poštovanje jedan prema drugome, to je najvažnija stvar. Naravno da će naša veza sada biti ojačana jer smo se upoznali. U poslednjoj deceniji nismo imali priliku da sednemo i da razgovaramo – jesmo razgovarali, ali ne ovako konstantno, ceo dan smo zajedno i razgovaramo o različitim stvarima u životu. Takvo kvalitetno vreme može samo da ojača vezu, a poštovanje je uvek bilo tu i oduvek će biti.

Sa druge strane, Švajcarac je rekao da je drugačiji oseća igrati singl meč i biti u dublu:

– Potpuno je sve drugačije kada se igraju dublovi, kao da govorimo drugačijim jezikom, koristimo drugu stranu svog mozga. U mečevima kao što je bio ovaj sada može da prođe i nekoliko gemova bez ikakvog ritma.

Drugi reket sveta se nada da će i nakon odlaska u penziju igrati na ovakvim događajima:

– Vidim sebe na ovakvom događaju i posle odlaska u penziju, to su ti ‘kul‘ dana. Nadam se da ću na neki način biti uključen, ali to nije nešto što sam unapred planirao.

Federer je prošle godine u dubl igrao sa Rafaelom Nadalom:

– Rafa i Nole su veoma različiti igrači, mnogo je promena bilo, i protivnici su bili drugačiji. Ipak, uzbuđenje je bilo isto, biti tim sa nekim Noletovog kalibra prava je poslastica. Mnogo se nauči iz ovakvih mečeva.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Lejver kup, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.