27/11/21 - 11:59h

Novak: Verujem u našu reprezentaciju, možemo da pobedimo

 

Srpska Dejvis kup reprezentacija u subota igra meč drugog kola u okviru grupne faze takmičenja.


Novak Djokovic

Srbija je u petak savladala Austriju maksimalnim rezultatom.

Novak će u subotu najverovatnije igrati protiv Jana Lenarda Štrufa.

– Neće mečevi biti lakši nadalje, biće samo teži. Ne samo moji, već i ostalih igrača. Svaki meč je bitan. Sve se računa i svakakve kombinacije su moguće, da odemo i kao prvi i kao drugi. Nadamo se da nećemo da izgubimo, želimo da dobijemo svaki meč. Imamo dosta kombinacija za drugu tablu u singlu, kao i za dubl. Odlično što je tu Ćaćić. Verujem u našu reprezentaciju, ove momke, da možemo da pobedimo. Štruf je kvalitetan, ali biću spreman. – rekao je najbolji teniser sveta.

Na pitanje da li bi reprezentacija mogla da se skupi i za mesec dana kada se igra ATP kup, Novak je odgovorio:

– Voleo bih. Videćemo, vreme će pokazati da li ćemo moći. Postoji želja i ostalih reprezentativaca da budu deo ekipe na ATP kupu. Videćemo.

On je govorio o tome što igraju bez prisustva navijača.

– Pre sedam ili deset dana dobili smo tužne vesti da nećemo igrati pred publikom. To nisu vesti koje smo želeli da čujemo. Publika je osnovni deo ovog sporta. Mi smo ipak i biznis, zabavljamo i usrećujemo ljude. Mi smo sportisti, profesionalni sportisti koji imaju privilegiju da rade ono što vole i žive od sporta, ali u isto vreme imamo i uticaj na publiku. Donosimo im pozitivne emocije, ljudima koji kupuju karte i dolaze da nas gledaju. Uvek razmišljam o tome i zato sam bio tužan što ćemo igrati bez publike. Na sve smo spremni, znamo da ovo nije poslednji put da ćemo igrati pred praznim tribinama. Tako je kako je. Dosta je ljudi u svetu koji se muče više od nas i ja ih razumem i uz njih sam. Postoje mnogo bitnije stvari od profesionalnog sporta. To je zdravlje. Molim se za sve ljude. Nadam se da ćemo se zajedno izvući iz ovoga.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Fan Noleta November 27, 2021 Odgovori

Srećno danas sa Njemačkom Nole kralju uz tebe smo.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.